BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGarsona 400 bin lira bahşiş----

Garsona 400 bin lira bahşiş

Garsona 400 bin lira bahşiş
14 Eylül 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Bir restoranda yemek yiyen müşteri, garsona 200 bin dolar (yaklaşık 400 bin lira) bahşiş bırakmak istedi ama...

ABD'nin St. Louis şehrindeki bir restoranda yemek yiyen müşteri, garsona 200 bin dolar (yaklaşık 400 bin lira) bahşiş bırakmak istedi ancak 'visa' buna engel oldu.
St. Louis'de öğle yemeği için restoranta gelen 20'li yaşlarında iki kız kardeş, zengin bir menü sipariş etti. Kadınlardan biri, kız kardeşi ve daha sonra aralarına katılan bir kişinin paralarını ödeyeceğini söyledi.
Yemek parasını ödeyecek kadın, garsonu yanına çağırarak "Ne kadar bahşiş verdiğimi kız kardeşime sakın söyleme. Bugün ben senin koruyucu meleğinim" dedi 111,54 dolarlık faturanın 'bahşiş' kısmına 200 bin dolar yazdı. Bunu görünce büyük bir şok yaşadığını anlatan garson "Restoran yönetimine haber verdim. Müdür, Visa'yı aradı. Ancak kredikartı firması, bu kadar yüksek bir bahşiş olamayacağını belirterek, ödeme yapılamayacağını söyledi" dedi.
Garsonun sosyal iletişim ağı Reddit hesabındaki yazısına yapılan yorumlarda ise, kız kardeşlerin kredi kartından bu kadar yüksek miktarda bahşiş verilmeyeceğini bildikleri için garsona şaka yaptıkları ileri sürüldü. Ayrıca Reddit'e konulan faturada toplam hesabın 211 bin 54 olması da dikkat çekti. Bu da faturada yanlış hesap nedeniyle yemek fiyatının 11 bin olarak göründüğü anlamına geliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)