BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaribaşvili: Gürcistan hala işgal altında----

Garibaşvili: Gürcistan hala işgal altında

Garibaşvili: Gürcistan hala işgal altında
17 Mart 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yi kabul etti. Garibaşvili, "Abhazya ile Güney Osetya olarak ülkesinin topraklarının yüzde 20'sinin bugüne kadar Rus işgali altında olduğunu" söyledi.

İkili görüşmede Polonyalı mevkidaşına, Gürcistan olarak gerek insanı yardımların gönderilmesi gerek uluslararası platformlarda destek verilmesi olsun Ukrayna'ya sağladıkları destek hakkında bilgi verdiklerini aktaran İrakli Garibaşvili, "Ukrayna'daki savaş suçlarının araştırılması için gereken soruşturmanın başlatılmasını da elbette destekledik" dedi.

'Biz işgal altındayken Batı Rusya'ya yaptırım uygulamadı'

Ukrayna ile dayanışma içerisinde bulunmalarına rağmen, milli çıkarları doğrultusunda Rusya'ya yaptırım uygulamadıklarını hatırlatan Garibaşvili, Rusya'nın 2008'de ülkesinde başlattığı savaşın ardından ne Batı'nın ne de Tiflis hükümetinin Rusya'ya yaptırım uygulamadığını söyledi.

Rusya Gürcistan'a işgal politikasını sürdürüyor

"Rusya'nın ülkesine uyguladığı işgal politikasının sürdüğünü" söyleyen Garibaşvili, "Gürcistan hala işgal altında, statüko değişmedi, ülkemizin yüzde 20'si işgal altında. Her gün işgale, sınır ihlallerine karşı mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Polonya, Gürcistan'ın AB ile entegrasyon sürecini destekliyor

Morawiecki de Batum'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek Gürcistan'ın AB ile entegrasyon sürecini desteklediklerini söyledi.

Morawiecki, Rusya'nın 2008'de Gürcistan'a saldırdığına işaret ederek, "Ukrayna'yı Gürcülerden daha iyi kim anlayabilir? Abhazya ve Güney Osetya, ülkenin toprakların yüzde 20'si şimdiye kadar işgalciler tarafından işgal altına tutuluyor" dedi.

Ukrayna'da savaşın durması için Rusya'ya yönelik yaptırımların artması gerektiğini dile getiren Morawiecki şunları söyledi:

Polonya, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu tarafından halihazırda kabul edilen yaptırım paketlerini derinleştirmek için bir girişimde bulunmak istiyor. Yıkılan, bombalanan her bir ev için bir yaptırım eklensin, çünkü Ukrayna'ya yönelik bu barbarca yaklaşım kabul edilemez.

Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'ya AB yolu açıldı

Ukrayna'dan sonra Gürcistan'da AB'ye katılım başvurusunda bulunuyor

Gürcistan: Ukrayna meselesi bizim meselemiz

Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları Kiev'de

İngiltere'den Polonya'ya füze konuşlandıracak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)