BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin satışında son durum!----

Garanti'nin satışında son durum!

Garanti'nin satışında son durum!
12 Ocak 2015 - 13:18 www.finansgundem.com

Garanti Bankası'nın çoğunluk hissesine sahip olmak isteyen BBVA, İspanya Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'na başvurdu

İspanyol BBVA'nın Garanti Bankası'nın çoğunluk hissesine sahip olması için yetkili otoritelerden izin alma süreci başladı. Garanti Bankası yönetimi, Doğuş Grubu'nun yüzde 14,89'luk hisse devri için BDDK'ya başvuruda bulundu. Türkiye'de izin başvuruları yapılırken, İspanyol kuruluşun da ispanya ve AB kurumlarına yasal izin başvurularını yaptığı ortaya çıktı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre hisse alımı için BBVA, İspanya Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) izin başvurusunda bulundu.

Süreci yakından izleyen bir bankacı, gerekli izinlerin alınması ve devir işlemlerinin ne zaman sonlanabileceği yönünde Ekonomist’e "Mart ayı sonunu bulabilir. Belki de Nisan ayına kalabilir" dedi.

Anımsanacağı gibi, Doğuş Grubu, İspanyol BBVA ile 19 Kasım 2014'te bankanın yüzde 14,89'luk hissesinin satışına ilişkin hisse devir anlaşmasını imzaladı. Anlaşmaya göre, Doğuş Grubu, yüzde 10'luk hisseyle 'nitelikli ortak' olarak kalacak. Bankanın yönetim kurulu başkanlığını da Ferit  Şahenk yürütmeye devam edecek.

Yine varılan anlaşmaya göre, satışa konu olan hisseler için İspanyol ortak 5 milyar 497 milyon lira ödeme yapacak. Ayrıca, Doğuş Grubu, 2014 faaliyet kârından dağıtılacak temettüden hisse başına 0,11 TL alacak.

Hisse devri ve paranın ödenmesiyle birlikte bankanın 10 kişilik yönetim kurulunun yedi üyesi BBVA tarafından aday gösterilecek. Yedi üyenin ikisi bağımsız üye sıfatına sahip olacak. Doğuş Grubu da iki üyeyi aday gösterecek. Bir üye de iki hissedarın ortak kararıyla genel kurula önerilecek ve bağımsız üye niteliğine sahip olacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)