BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin ortağı Amazon'a karşı ----

Garanti'nin ortağı Amazon'a karşı

Garanti'nin ortağı Amazon'a karşı
05 Aralık 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Garanti Bankası’nın ortağı İspanyol bankacılık devi BBVA’nın CEO’su Francisco Gonzalez, internet devleri Google ve Amazon’a karşı bayrak açtı

Gonzalez, Financial Times (FT) gazetesine ‘Bankalar Amazon ve Google’la ya kapışır, ya ölür’ başlıklı bir makale yazdı. Halka açık olan Garanti Bankası’nda Doğuş Grubu’nun yüzde 24.2, tam açılımı Banco Bilbao Vizcaya Argentaria olan BBVA’nın yüzde 25, diğer ortakların ise yüzde 50.7 payı var.

Francisco Gonzalez, yazısında bazı bankacıların Google, Amazon, Facebook gibi şirketlerin bankacılığa girmeyeceğini düşündüğünü belirterek, “Ben aynı fikirde değilim. Hatta, bu gibi yeni rakiplere hazır olmayan bankalar ölebilir” dedi. Gonzalez, 2 - 3 yıl içinde banka müşterilerinin sadece yüzde 5’nin şubeleri kullanacağını, teknolojik yeni rakiplerin ise masraflı ağlar ve modası geçmiş sistemlerle uğraşmak zorunda olmadığına dikkati çekti.
PayPal, Square, iZettle, SumUp ve Dwolla gibi internet ödeme şirketlerinin müttefik arama yolunu seçebileceğini ve devlerin bu işe talip olabileceğini yazan Gonzalez, bankaların en büyük avantajının ise bugüne kadar biriktirdikleri finansal ve finans dışı bilgiler olduğunu dile getirdi.
Bilgi bankaları geliyor
Gonzalez, bu verilerle insanların alışkanlık, zevk, ihtiyaç ve heveslerinin bilindiğini ve insanlara tam olarak istedikleri şeyi sunmanın mümkün olduğunu dile getirerek, bankaların bilgi hizmeti sunabileceğini yazdı.
20 yıl içinde 20 bin civarındaki analog bankadan geriye birkaç düzine dijital banka kalacağı öngörüsünde bulunan Gonzalez, BBVA’nın 6 yıldır bu konu üzerine kafa yorduğunu ve dönüşüm konusunda mesafe aldığını da belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)