BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti'nin 'engelli' yaklaşımı----

Garanti'nin 'engelli' yaklaşımı

Garanti'nin 'engelli' yaklaşımı
25 Eylül 2013 - 10:50 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, “Engellilik ve Kalkınma” konulu Birleşmiş Milletler toplantısında, Türkiye’deki çalışmalarını anlattı.

Garanti Bankası, Birleşmiş Milletler’in 68. Genel Kurul görüşmesi öncesinde, Hükümet ve Devlet Başkanları düzeyinde gerçekleştirilen, “Bir adım ötesi 2015 ve sonrası için engellilik boyutunun da dâhil olduğu içermeci bir kalkınma gündemi” başlığı altında, engellilik ve kalkınma konusunun ele alındığı toplantıya katıldı. 23 Eylül 2013 Pazartesi günü New York’ta düzenlenen toplantıda, Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen, bankanın engellilik konusuna yaklaşımını ve bu alandaki iyileştirici çalışmalarını anlattı.
Elif Güvenen konuşmasında, “Garanti, 17.000’i aşkın çalışanı ve 900’ü aşkın şubesi aracılığıyla, 500’ü aşkın finansal ürün ve hizmet sunarken; yalnızca 12 milyona yakın müşterisine değil, toplumdaki tüm paydaşlarına değer katmayı amaçlıyor. Geleceğin, sürdürülebilir kalkınma üzerine inşa edilmesi gerektiğine olan inancı ve üstlendiği sorumlulukla; çeşitli alanlarda, engellilere yönelik iyileştirici uygulamaları hayata geçiriyor. Bu anlayışla, 2011’de, bilgi birikiminden faydalanabileceğimiz sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantıya geçtik ve engelli müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri daha da geliştirmek üzere önemli adımlar attık. Engellilerin hem bankacılık hizmetleriyle ilgili hem de toplumsal alandaki ihtiyaçlarını saptayarak, 4 temel hedef belirledik: fiziksel düzenlemeler, hizmet alanındaki iyileştirme ve yenilikler, insan kaynağı odaklı çalışmalar ile sosyal yaşama katkı...” dedi.
Güvenen konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle, 2013’ten başlayarak, tüm yeni şube ve Paramatik’lerimizi engellilerin tam erişim sağlayabileceği şekilde tasarlamaya; mevcut şubelerimizde de bu yönde değişiklikler yapmaya başladık. Bu kapsamda, yerel yönetimlerin işbirliğiyle, tekerlekli sandalyeler için şube girişlerine özel rampa ve kapılar yapıyor, hizmet bankolarının yüksekliklerini düzenliyor, görme engelliler için zeminde hissedilebilir kabartmalı yüzey kullanıyoruz. Diğer taraftan, Paramatiklerimizin ekran seviyesini aşağıya çekmek ve işitme engelli müşterilerimiz için sesli menü eklemek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.. Şu anda 10 olan engelli dostu şube sayımızın 2013 sonunda25, 34 olan Paramatik sayımızın 100 olmasını; 2014’te ise, şube sayısının 100’e, ATM sayısının 300’e ulaşmasını amaçlıyoruz. İnternet şubemizi ve web sitemizi görme engellilerin kullandığı programlara uygun hale getirdik.  İkinci hedefimiz doğrultusunda, engelli müşterilerimizin tüm hizmetlerden öncelikli yararlanmasını, şube ve telefon bankacılığını kullanırken beklemeden hizmet almasını sağlayacak düzenlemeler yapıyoruz. İnsan kaynağının, bir kurumun en önemli değerini oluşturduğu inancıyla, çalışanlarımızın farkındalık ve bilgisini artırmaya odaklanıyor, vereceğimiz eğitimlerle engelli müşterilerimize sunduğumuz yüksek hizmet kalitesini standartlaştırmayı amaçlıyoruz. Son olarak engelli bireylerin sosyal yaşama, toplumdaki diğer bireylerle eşit katılımını destekleyecek adımlar atıyoruz. Ülkemizdeki çok sayıda başarılı sanatçı ve sporcuya destek oluyor, Ocak 2013’ten bu yana Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligleri’nin yanı sıra kadın, erkek ve genç Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımları’nın sponsorluğunu üstleniyoruz.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)