BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'nin binaları standarta uygun----

Garanti'nin binaları standarta uygun

Garanti'nin binaları standarta uygun
02 Mart 2016 - 13:46 www.finansgundem.com

Garanti Bankası’nın tüm binaları,uluslararası Çevre Yönetimi standartlarıyla uyumlu hale getirildi

Garanti Bankası’nın, operasyonlarını çevre dostu hale getirmek amacıyla geliştirdiği Çevre Yönetim Sistemi kapsamında, ISO 14001 sertifikalı binalarda çalışanların oranı %100 oldu. Garanti böylece, bu sistemi Türkiye’de en yaygın ve kapsamlı uygulayan kurum olma başarısını gösterdi. 2015 yılında İstanbul, Ankara ve Antalya’da yapılan denetimlerde, bankanın çevresel yönetim sistemi; planlama, uygulama, kontrol ve yönetim başlıkları altında değerlendirildi. 5 gün süren çalışmalar sonucunda, Garanti’nin Türkiye operasyonlarının tamamı ISO 14001 sertifikasyonu kapsamına alındı.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti Bankası olarak sürdürülebilirliği; çevreye ve topluma yansıyan olumsuz etkileri en aza indirmenin yanında, paydaşlarımızla uzun vadeli değerleri paylaşarak, gelecek için güçlü ve başarılı bir iş modeli yaratmak olarak değerlendiriyoruz. Bize göre sürdürülebilirlik kavramı: çevreye doğrudan ve dolaylı etkilerimizi yönetmek kadar, topluma sağladığımız faydayı, evrensel insan haklarına saygıyı, şeffaf ve açık iletişim ile etkin bir yönetişim yapısını da içeriyor. 2015 yılı tüm bu başlıklar içinde iklim değişikliğiyle mücadelenin öne çıktığı bir yıl oldu. Bu doğrultuda, Aralık 2015’te Birleşmiş Milletler’in Paris’te düzenlediği iklim değişikliği konferansında hazırlanan ve tüm dünyayı iklim değişikliğiyle mücadeleye çağıran ‘Paris İklim Taahhüdü’ne de imza attık.” dedi.
 
Çevre korumasının bankanın hassasiyet gösterdiği konuların başında geldiğini ve bu doğrultuda öncelikle kendi ofislerinin tümünü çevreye duyarlı hale getirdiklerini belirten Erbil, sözlerine şöyle devam etti: “Kurumların sebep olabilecekleri çevre zararlarını en aza indirmeyi temel alan ISO 14001 sertifikasyonuyla birlikte, bankacılık faaliyetlerimizin çevreye direkt etkisini, uluslararası arenada en geçerli ve saygın standartlarla uyumlu şekilde minimize ettiğimizi belgeledik. Uygulamalarımız sayesinde toplam enerji tüketimimizi %10, karbon salımını ise %15 azalttık. 20 bin çalışanımıza verdiğimiz eğitimler ve kazandırdığımız farkındalıkla onların ailelerine de dokunarak, yaklaşık 100 bin kişiye ulaşmış olduk. Tüm Garanti Bankası mensuplarının ISO 14001 sertifikalı binalarda çalışmasından gurur ve mutluluk duyuyoruz.”
 
ISO 14001 sertifikasını ilk defa 2012’de almaya hak kazanan Garanti Bankası, 2015 yılında bu sertifikayı çalışanlarının %100’ünü kapsayacak şekilde yaygınlaştırdı. İşletmelerin çevreye verebilecekleri zararların sistematik şekilde azaltılması, mümkünse ortadan kaldırılması için geliştirilen ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, doğal kaynak kullanımının azaltılmasını, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)