BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'den yenilebilir enerji taahhüdü----

Garanti'den yenilebilir enerji taahhüdü

Garanti'den yenilebilir enerji taahhüdü
02 Mart 2018 - 17:55 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, 2020 yılına kadar enerji sektöründe gerçekleştireceği yeni yatırımlarda, yenilenebilir enerji oranının en az yüzde 70 olacağını taahhüdünde bulundu

Garanti Bankası'nın yüzde 49,85 pay sahibi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Paris Antlaşması'yla uyumlu iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma stratejisini açıkladı.

BBVA'nın 2025 taahhüdü; finansman, yönetim ve iş birliği olarak 3 farklı eylem alanında temellendirildi. BBVA, bu kapsamda yeşil fon, sürdürülebilir altyapı, sosyal girişimcilik ve finansal kapsayıcılık için 100 milyar euro harcayacağını bildirdi.

BBVA Grubu bünyesinde yer alan Garanti Bankası'nın da bu taahhüde katkıda bulunacağını aktaran BBVA Başkanı Francisco Gonzalez, şöyle konuştu:

"2015 yılında yayımladığı İklim Değişikliği Eylem Planı'yla uyumlu olarak, enerji portföyünde yenilenebilir enerjiyi önceliklendirmeye devam eden Garanti, bu taahhüdünü bir adım daha öteye taşıyarak 2020 yılına kadar enerji sektöründe gerçekleştireceği yeni yatırımlarda, yenilenebilir enerji oranının en az yüzde 70 olacağını taahhüt ediyor. BBVA, 2025 yılından itibaren kullandığı enerjinin yüzde 70’inin yenilenebilir olacağını taahhüt etti. Banka aynı zamanda, doğrudan karbondioksit emisyonlarını, 2015 yılına kıyasla yüzde 68 oranında azaltmak üzere hedef koydu."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)