BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'den terfide kadın zorunluluğu!----

Garanti'den terfide kadın zorunluluğu!

Garanti'den terfide kadın zorunluluğu!
07 Kasım 2015 - 08:05 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, Türkiye’deki kadın tepe yöneticilerin oranı hakkında açıklamalarda bulundu

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, “Türkiye’de kadın tepe yöneticilerin oranı yüzde 12, kadın CEO oranı ise sadece yüzde 2. AB ortalamasını yakalamak için bir süre zorunlu kota uygulaması faydalı olabilir” dedi.

Dünya genelinde sadece 4 yöneticiden birinin kadın olduğunu, AB genelinde de bu oranın  yüzde 23 olduğunu anlatan Edin, “Türkiye’de kadın tepe yöneticilerin oranı yüzde 12, kadın CEO ise sadece yüzde 2. Yönetim kurullarında kadın oranı, yüzde 12, kadın yönetim kurulu başkanı yüzde 2” dedi.

Üst yönetiminde kadınlara yer veren şirketlerin, müşteri ihtiyaçlarını anlamada daha başarılı olacağını vurgulayan Edin, kadınların güçlenmesinin, Garanti Bankası’nın sürdürülebilirlik stratejisinin vazgeçilmezlerinden olduğunu, hatta terfi politikalarında en az 1 kadın aday gösterilmesi zorunluluğu eklemeye karar verdiklerini söyledi. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)