BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti'den lojistik ve enerjiye 8 milyar dolar----

Garanti'den lojistik ve enerjiye 8 milyar dolar

Garanti'den lojistik ve enerjiye 8 milyar dolar
29 Mayıs 2013 - 09:21 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Recep Baştuğ: "Enerjiye 4.2 lojistiğe 3.9 milyar dolar finansman sağladık"

Garanti Bankası ile Dünya Gazetesi'nin ortaklaşa düzenlediği Garanti Anadolu Sohbetleri'nde konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Yardımcısı Recep Baştuğ, Lojistik sektörüne 3.9, enerji sektörüne ise 4.2 milyar dolar finansman sağladıklarını söyledi.
Tarım, enerji ve lojistik gibi sektörlere özel destek paketlerinin bulunduğunu anlatan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Recep Baştuğ, “Lojistik sektörüne 3.9 milyar dolar finansman sağladık” diye konuştu.
2002 yılından bu yana Garanti Bankası ile DÜNYA Gazetesi’nin ortaklaşa düzenlendiği Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 85’inci buluşması,  Konya’da gerçekleştirildi. Konya ekonomisini daha rekabetçi kılacak çözüm önerileri ve Konya Ovası Projesi’nin (KOP) kente sağlayacağı sürdürülebilir kalkınma modeli uzman konuşmacıların rehberliğinde tartışıldı. DÜNYA Gazetesi Baş Yazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Recep Baştuğ “Konya, tarım ve sanayideki gelişmişlik düzeyiyle Anadolu’ya özgü kalkınma modelinin öncülüğünü yapıyor. Bu modelin sürdürülebilmesi içinse kuraklık ve enerji dar boğazı na kalıcı çözümler bulunması gerekiyor. Bugün Konya’yı daha rekabetçi kılacağına inandığımız çözüm önerilerini konuşacağız” dedi.
“Konya’da 1,171 milyon TL kredi desteğimiz, 586 milyon TL mevduat ve yatırım büyüklüğümüz, 152 bin 852 adet kredi kartımız, 8 bin 490 üye işyerimiz ve her 100 işletmenin 23’ünde Garanti POS’u bulunuyor” diyen Baştuğ, kentte bir bölge müdürlükleri, 19 şubeleri, bir yatırım merkezleri bulunduğunu ve toplam 243 personelle hizmet verdiklerini kaydetti. İş alanlarına özel çözümler sunduklarının altını çizen Baştuğ, “Firmalar arası ticarette ‘Garanti Ödeme’ ile banka garantisiyle vadeli ödeme imkanı sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız tüm bankacılık işlemlerinin yüzde 80’ini dijital kanallarla gerçekleştirdik” diyerek, şunları dile getirdi: “Sektörlerin nakit akışına göre, ödemesiz dönemler ve geri ödeme planlarını içeren destek paketleri sunuyoruz. Lojistik sektörüne 3.9 milyar dolar finansman sağladık. Tarım sektörüne kredi paketleri ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın tarım sektörüne özel sağladığı fonlara yaptığı aracılık ile uygun maliyetli finansman kaynağı sunuyor. 2013 Şubat itibarıyla, enerji projelerine 4.2 milyar dolar kredi sağlandı. Yenilenebilir enerji projelerine aktarılan fon tutarı 2.4 milyar doları buldu. Garanti Bankası, kaynak aktardığı operasyona geçmiş olan yenilenebilir enerji projeleri sayesinde, yıllık 105 milyon ağaca eşdeğer sera gazı azaltımı sağlayacağını öngörüyor.”
Konya ihracatını yüzde 86 artırdı
Son 5 yıl içinde Konya ihracatının yüzde 86 artarak 1.3 milyar dolara, ihracatçı firma sayısının yüzde 56 artarak 1.313’e ihracat yapılan ülke sayısının ise yüzde 20 artarak yüzde 79’a ulaştığının bilgisini veren Genel Müdür Yardımcısı Baştuğ, “Ülkemizdeki toplam ekim alanlarının yüzde 10’unu işleyen Konya tarımsal değeri itibariyle birinci sıradaki yerini de koruyor. Kent istihdamının yüzde 62’sini tarım sektörü karşılıyor. Bu şartlar altında bölgede su kaynaklarının verimli kullanımına yönelik olarak hayata geçirilen KOP’un, Konya için hayati bir önem arzettiği şüphesiz. Konya’nın tarımsal üretim verileri sanayi rakamları ve lojistik konumu, tarım ve sanayi üretimine destek verecek bir lojistik planın hayata geçirilmesini zorunlu kılıyor” diye
konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)