BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Grubu'ndan Adalı, Yapı Kredi üst yönetimine katıldı----

Garanti Grubu'ndan Adalı, Yapı Kredi üst yönetimine katıldı

Garanti Grubu'ndan Adalı, Yapı Kredi üst yönetimine katıldı
16 Şubat 2018 - 19:04 www.finansgundem.com

Garanti Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten usta bankacı Erhan Adalı, yeni adresinde Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

FINANSGUNDEM.COM

Yapı Kredi’de, son 5 yıldır Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Feza Tan, bankanın ana hissedarlarından UniCredit’in Sırbistan’daki bankasına CEO olarak atandı. Feza Tan bugün itibarıyla bankaya veda ederken, görevini de ilgili kurumlardan alınacak onayın ardından, tecrübeli bankacı Erhan Adalı devralacak. Adalı Yapı Kredi ekibine katılmadan önce Garanti Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu

ERÜN’DEN TAN’A TEŞEKKÜR

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında Yapı Kredi’yi ileri taşıyan çalışmalarından dolayı Feza Tan’a teşekkür ediyorum. 25 yıldır Yapı Kredi Ailesi’nin bir parçası olan ve emekleri ile bankamıza büyük katkı sağlayan Feza Tan’ın yeni görevinde de büyük başarılara imza atacağına eminim. Türk bankacılık sektörünün gücünü ve itibarını teyit eden bu transfer hepimizi gururlandırıyor” dedi.

GÖREVİ ADALI DEVRALACAK

Feza Tan’ın görevini yetkili makamların onayı sonrasında Erhan Adalı’nın devralacağını belirten Erün, “29 yıllık bankacılık deneyimi ve başarılarıyla Sayın Adalı’nın tüm alanlardaki liderlik hedefimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Erhan Adalı hakkında

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Erhan Adalı profesyonel hayatına 1989 senesinde Garanti Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Sırasıyla Şube Müdürü, Bölge Müdürü, KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü görevlerinde bulunan Adalı, 2005-2012 yılları arasında Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2012 yılında Garanti Bankası Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Adalı, Ticari ve Kurumsal Krediler, Bireysel ve KOBİ Krediler Değerlendirme, Kredi Analitiği ve Bölge Krediler Koordinasyon alanlarından sorumlu oldu. Adalı son olarak Garanti Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gülten ayaydin21 Şubat 2022 15:23

    Erhan canım teline ulaşmak istiyorum ben gulten

  • sessiz bankacı18 Şubat 2018 23:06

    Koskoca YKB içeriden birini bu makama uygun bulamadı demek. Ne kadar yazık...

  • demiglas16 Şubat 2018 19:48

    krediciden kurumsal bankacilik gmy'si yapiyorlarsa risk nosyonu yuksek buyumeyecek hatta yapilandirmalarla kuculecek bir iskolu planliyor olmalilar

  • 2 dakika 16 Şubat 2018 21:16

    Erhan bey ile kredilerde birebir çalışma fırsatım oldu. Onunla çalışmak bir ayrıcalıktır. Şu gün gel dese hiç düşünmem istifa ederim. Ekibi ile birebir iletişimde olmayı seven, insanları ismen bilen, güleryüzlü, çok çalışkan, çok dürüst bir yöneticidir. Her şeyden önce insana değer verir. Pazarlama ağırlıklı çalışmış, (krediler 3 yıl civarı) garanti emeklilik i garanti emeklilik yapmış kişidir. Ykb, kendisini çok ileri taşıyacak müthiş bir seçim yapmıştır. Sahaya döndüğü için çok Mutlu oldum. Ayrıca Krediler deneyimi özgeçmişi okunduğunda bir artıdır. Risk algısı nedeni ile değil tam tersine agresif ama bilinçli pazarlama amacı ile seçildiğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönem rakamlar ne demek istediğimi gösterecektir.