BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringGaranti Leasing'e kredi----

Garanti Leasing'e kredi

Garanti Leasing'e kredi
17 Aralık 2013 - 14:41 www.finansgundem.com

Garanti Leasing uluslararası iki ayrı kredi anlaşmasına imza attı

Leasing sektöründe sözleşme adedinde lider konumda olan Garanti Leasing, iki ayrı uluslararası kredi anlaşması imzaladı. Şirket, Londra merkezli Credit Suisse International ile 150.000.000 dolarlık ve EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) ile ise  50.000.000 euro tutarlı kredi anlaşmalarına imza attı. Her iki anlaşmanın vadesi 5 yıl olacak.
Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen,sözkonusu anlaşmalarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Credit Suisse International ile imzalanan 150.000.000 dolarlık kredi anlaşmasının önemine işaret ederken, ‘Credit Suisse International Türkiye'de ilk kez bir leasing şirketi ile bu nitelikte bir anlaşma yaptı.’ dedi. Gökmen, kredinin, Garanti Leasing'in sektörünün öncüsü olma özelliğinin bir göstergesi olduğunu da vurguladı.
Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, az gelişmiş bölgelerdeki firmalarla daha fazla çalışmanın kendileri için bir stratejik öncelik olduğunu ve EBRD’den alınan kredinin ise bu alanda kullanılacağını kaydetti.
EBRD’nin Türkiye direktörü Mike Davey de yaptığı açıklamada, bu anlaşmanın Garanti Leasing’in az gelişmiş bölgelerdeki MKOBİ’lere sağladığı finansman imkanını destekleyeceğini ve bunun, bankalarının MKOBİ’lerin finansman imkanlarına daha rahat ulaşması ve böylece finansal sisteme entegrasonu stratejisiyle uyumlu olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)