BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGaranti Kurumsal Yönetim Endeksi’ne giriyor----

Garanti Kurumsal Yönetim Endeksi’ne giriyor

Garanti Kurumsal Yönetim Endeksi’ne giriyor
11 Aralık 2014 - 16:18 www.finansgundem.com

Garanti, Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nden sonra, Kurumsal Yönetim Endeksi’ne girmeye hak kazandı

Garanti Bankası, uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating’in (JCR ER) yaptığı kurumsal yönetim derecelendirmesinde, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne üstün derecede uyum gösterdiği belirlenerek 9,14 notunu aldı. Garanti, Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum notunun 7 Eşik Puanı’nın üzerinde olması nedeniyle, Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer almaya hak kazandı.
 
Dünya çapında yaklaşık 40 ülkeden hissedarı olan ve Türkiye’nin en değerli şirketi konumunda bulunan Garanti, JCR ER tarafından “Pay Sahipleri”, “Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık”, “Menfaat Sahipleri” ve “Yönetim Kurulu” olmak üzere 4 ana başlık altında değerlendirmeye tabi tutuldu. Banka, geçtiğimiz günlerde Londra merkezli Ethical Investment Research Service (EIRIS) şirketinin yaptığı derecelendirme sonucunda, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne de dahil olmuştu.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Garanti, paydaşlarını iş süreçlerine dâhil eden, adil ve şeffaf yapısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Paydaşlarımızla kurduğumuz doğruluk, şeffaflık, adillik, hesap verebilirlik ve sorumluluk prensiplerine dayalı iletişim, geliştirdiğimiz insan odaklı sistemler, gelişmiş risk yönetimi anlayışımız ve topluma verdiğimiz değerle, Kurumsal Yönetim Endeksi’nde de yerimizi alıyoruz.Garanti Bankası olarak, sürekli değer yaratmak ve sürdürülebilir büyüme sağlamak için her zaman önde koşacağız.” dedi.
 
Ergun Özen, JCR’nin yaptığı kurumsal yönetim derecelendirmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Garanti’nin kültürünün tüm paydaşlarımız açısından değerlendirilmesi  kurduğumuz süreçlerin, sistemlerin, politikaların ve sahip olduğumuz değerlerin bütünlüğünün incelendiği bir derecelendirmeye tabi tutulması, bizim için önemli. Etkimizin ve yarattığımız değerin bankacılık ile sınırlı olmadığı bilinciyle, bu sorumluluğu her zaman taşıdık. Bizim için sürdürülebilirlik ve kurumsal yönetim, bu nedenle büyük önem taşıyor. Güçlü iş modelimizle, topluma ve tüm paydaşlarımıza değer katma ilkesiyle çalışmaya devam edeceğiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)