BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringGaranti Factoring, yeni nesil şubelerle büyüyecek----

Garanti Factoring, yeni nesil şubelerle büyüyecek

Garanti Factoring, yeni nesil şubelerle büyüyecek
16 Mart 2016 - 10:37 www.finansgundem.com

Garanti Factoring, KOBİ'lere daha kolay ulaşabilmek için yeni nesil şubelerle büyüyecek

Garanti Factoring, KOBİ segmentindeki müşterileri için daha ulaşılabilir olmak amacıyla tasarladığı ‘yeni nesil şube’lerden ilkini Antalya’da hizmete açtı. Garanti Factoring, İstanbul başta olmak üzere KOBİ’lerin yoğun olduğu illerde yeni nesil şubelerle büyümeyi hedefliyor.

Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara, tasarımına ve yatırımına 2015 yılı içinde başladıkları yeni nesil şubelerden ilkini geçtiğimiz günlerde Antalya’da açtıklarını kaydederken, söz konusu şubeleri uygulama sonuçlarına göre yaygınlaştıracaklarını söyledi. Hulki Kara, yeni nesil şubeler kanalıyla özellikle KOBİ segmentindeki işlem hacminde yüzde 20-25 civarında büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeni nesil şubelerde ‘tam servis’ faktoring hizmeti vereceklerine de dikkat çeken Hulki Kara, ‘Müşterilerimiz bu yeni konseptli şubelerimizde doğmuş, doğacak vadeli alacaklarının temliki karşılığında tahsilat, garanti ve finansman hizmeti alacaklar’ dedi.

İthalat ve ihracat faktöringinde lider konumdayız

Garanti Factoring’in, 2015 yıl sonu verilerine göre 2,98 milyar TL aktif büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Hulki Kara, ‘Bu rakamla sektörün en büyük bilançosuna sahibiz. İşlem hacimlerine baktığımızda, bizim için en önemli gelişme, yıllardan beri sürdürdüğümüz ve 2015 sonunda da %67 olarak gerçekleşen ithalat faktoringi pazar payındaki liderliğimize, %39 Pazar payı ile ihracat faktöringindeki pazar liderliğini de eklemiş olmamız. Müşteri sayısına baktığımızda 5binin üzerindeki müşteri sayısı ile banka iştiraki olan faktoring şirketleri arasındaki en geniş portföye sahip olduğumuzu görüyoruz.’ dedi.

2016 yılının önceki senelere göre sektörün daha olgunlaşacağı bir yıl olacağını kaydeden Hulki Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sektörü düzenleyen yasadaki uyum süreci tamamlandı. Sektörde kalarak, kendine bu şartlarla oyun alanı bulmak isteyen şirketler rekabet avantajlarını kullanarak işlem hacmini ve karını artırmaya odaklanacak. Doğru müşteri portföyüne odaklanmış, fonlama yapılarını çeşitlendirmiş olan şirketlerin başarılı olabileceği bir yıl olacak.’

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)