BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringGaranti Factoring notunu yükseltti----

Garanti Factoring notunu yükseltti

Garanti Factoring notunu yükseltti
08 Eylül 2014 - 11:09 www.finansgundem.com

Garanti Factoring, Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme notunu 8.90’a yükseltti

KOBİRATE A.Ş. (Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri) tarafından düzenlenen raporda,Garanti Factoring’in aldığı dereceler, Pay Sahipleri: 87.70, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık: 93.51, Menfaat Sahipleri: 88.90, Yönetim Kurulu: 86.86 olarak belirlendi.

Garanti Factoring’in, Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirmesi 3.dönem çalışmaları 21.08.2014 tarihinde tamamlanırken, 21.08.2014-21.08.2015 dönemine ait Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu ise 8,70’ten,8,90’a yükseltildi.Kobirate’in hazırladığı raporda ,’’ Bu sonuç Garanti Factoring Hizmetleri A.Ş.’nin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne önemli ölçüde uyum sağladığını ifade etmektedir. Şirket için oluşabilecek riskler önemli ölçüde tespit edilmiş ve kontrol edilebilmektedir. Pay sahiplerinin ve menfaat sahiplerinin hakları adil şekilde gözetilmektedir. Kamuyu aydınlatma faaliyetleri ve şeffaflık üst düzeydedir. Yönetim kurulunun yapısı ve çalışma koşulları kurumsal yönetim ilkeleri ile uyumludur.” İfadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara, hedeflerinin takip eden derecelendirme döneminde uyum notunu “9,00-10,00” aralığına taşımak olduğunu vurgularken, ‘Garanti Factoring olarak  kurumsal yönetim ilkelerine uyuyor ve bu ilkeleri uyguluyoruz. Şirketimizin  şeffaf yapısı ile sürdürdüğü faaliyetleri göz önüne alınarak bu kapsamda Kurumsal Yönetim Uyum derecelendirme notu alan factoring şirketi olmaktan da büyük gurur duyuyoruz.” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)