BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti BBVA Veri Merkezi dünya çapında önemli bir başarıya imza attı----

Garanti BBVA Veri Merkezi dünya çapında önemli bir başarıya imza attı

Garanti BBVA Veri Merkezi dünya çapında önemli bir başarıya imza attı
17 Mayıs 2021 - 11:45 www.finansgundem.com

Garanti BBVA Veri Merkezi Tier IV Gold Sertifikası ile dünyanın sayılı veri merkezleri arasında yerini aldı

Teknolojik yatırımlarıyla bankacılık sektöründe fark yaratan Garanti BBVA, İstanbul Pendik’te kurulu veri merkezinde sürdürdüğü çalışmalarla dünya çapında önemli bir başarıya imza attı. Garanti BBVA, veri merkezi sürekliliği için standartlar geliştirilen Uptime Institute tarafından Tier IV Gold - Operasyonel Sürdürülebilirlik Sertifikasına layık görülerek dünyada bu sertifikaya sahip 16 veri merkezi arasında yer aldı. Bu sertifika Garanti BBVA’nın kritik görevler sürdürdüğü veri merkezinde kalite ve uygulamaya olan yüksek bağlılığını ortaya koyarken, sahip olduğu dijital altyapı ve operasyon kültürünün, stratejik iş hedeflerini doğrudan desteklediğini de ifade ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Garanti BBVA’nın bugün Türkiye’de ve dünyada teknolojisiyle fark yaratan bir banka olmasında, Türk finans sektöründeki birçok teknolojik ilke imza atmış ve tüm fonksiyonlarıyla tam bir ‘IT Center’ olarak hizmet veren Garanti BBVA Teknoloji’nin rolü çok büyük. Milyonlarca müşterimize 7/24 tam zamanlı, kesintisiz ve yüksek güvenlikli bir sistem sunmanın yolu, dünyanın en yüksek standartlarına sahip kusursuz bir altyapıdan geçiyor. Bu kapsamda Garanti BBVA Veri Merkezinin operasyonel sürdürülebilirliğini mükemmelleştirmek adına önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Grubumuz BBVA’nın 2018 yılında global ölçekte başlattığı DESR (Data Center Electric Supply Reinforcement) projesiyle uyumlu olarak yürüttüğümüz Operasyonel Sürdürülebilirlik sertifika süreci bu yatırımların kritik bir adımı oldu. Bunun karşılığını, veri merkezi teknik altyapımızın eriştiği olgunluğu en iyi şekilde ifade eden, uluslararası geçerliliği olan ve en üst düzeyde tescillenmiş Tier IV Gold – Operasyonel Sürdürülebilirlik Sertifikası ile almaktan son derece onur duyuyoruz. Bu sertifikasyon sürecini başvurup aldığımız bir ödül olmaktan ziyade, BBVA Grubu ve Bankamız stratejisinin bir parçası olarak yoğun çalışmalar sonucu elde ettiğimiz bir kazanım kabul ediyoruz. Türkiye’de bu sertifikayı almış iki bankadan biriyiz ve aynı zamanda dünyada sadece 16 veri merkezi bu sertifikaya sahip durumda. Saygınlığının yanında Garanti BBVA’nın teknolojik gücünün de ifadesi olan bu sertifikayla birlikte, her boyutta kusursuz hizmet anlayışına olan bağlığımızı bir kez daha göstermiş olduk.” dedi.

Tier IV Gold Sertifikası hakkında

Uptime Institute Operasyonel Sürdürülebilirlik Sertifikası (TCOS), veri merkezi sahiplerine, operatörlerine ve yöneticilerine, veri merkezi operasyonlarına özgü öncelikli çalışmaların ve risklerin bir değerlendirmesini sağlıyor, etkili ve verimli operasyonlar için temel bir kılavuz görevi görüyor. Uptime Institute tarafından 25 yıl önce oluşturulan veri merkezi seviye (Tier) sınıflandırma kriterleri, bugün dünya genelinde veri merkezi performansı için uluslararası standartlar olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda bir Tier IV statüsündeki veri merkezi, yedek kapasite bileşenleri ve dağıtım yolları olarak görev yapan birkaç bağımsız ve fiziksel olarak izole edilmiş sisteme sahiptir. Sistemleri ayırma, bir olayın her iki sistemi de tehlikeye atmasını önlemek için gereklidir. Tier IV tesisler, Tier III topolojisine hata toleransı özelliğini ekler. Yani bir ekipman parçası arızalandığında veya dağıtım yolunda bir kesinti olduğunda, BT operasyonları etkilenmeyecektir. Tüm BT ekipmanlarının uyumlu olması için hataya dayanıklı bir güç tasarımına sahip olması gerekir.

Garanti BBVA’nın ekonomik tahminlerine ödül!

Garanti BBVA Mobil, tasarım dünyasının en prestijli ödülü iF Design’ı kazandı

Garanti BBVA, uzaktan müşteri olma sürecini Temassız Müşteri Olma teknolojisi ile kolaylaştırıyor

Garanti BBVA’dan ekonomiye 446 milyar TL destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)