BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti-BBVA Momentum’a katılacak yeni sosyal girişimler belli oldu----

Garanti-BBVA Momentum’a katılacak yeni sosyal girişimler belli oldu

Garanti-BBVA Momentum’a katılacak yeni sosyal girişimler belli oldu
24 Mayıs 2019 - 11:36 www.finansgundem.com

Garanti Bankası’nın yürüttüğü ve Türkiye’de bir finans kurumu tarafından tasarlanan ilk sosyal girişimcilik programı olan BBVA Momentum’un 2019’daki yeni dönemine bu yıl 10 sosyal girişim katılacak.

Sürdürülebilir bir iş modeli ile yüksek sosyal etki yaratmak isteyen sosyal girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan Garanti Bankası-BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı’nın başvuru değerlendirme süreci sonuçlandı. 21 Mayıs’ta jüri tarafından seçilen 10 sosyal girişim, BBVA Momentum’un 2019 yılı programına dahil olarak eğitimlere katılacak ve programın sunduğu diğer fırsatlardan yararlanacak. 

Program 24 Haziran’da başlıyor 

Garanti Bankası Kobi Bankacılığı ve Sorumlu Bankacılık üst düzey yöneticileri ile birlikte BUBA Yönetim Kurulu Üyesi Neda Soydan, SUcool Koordinatörü Naci Kahraman, Workinlot Kurucu Ortağı Atilla Erel, REENGEN Kurucu Ortağı ve CEO’su Şahin Çağlayan, Startup dergisi editörü Ayçe Tarcan Aksakal ve Impact Hub Istanbul Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu’ndan oluşan jüri değerlendirmesi sonucunda; Tutumlu Anne, Mumo Wrap, Es Kariyer, Batır Gıda, Pulsec, Nemflora, Maide Mutfak, Sertifier, Twin Science&Robotics, Puduhepa ve Kız Kardeşleri adlı sosyal girişimler, programa katılma fırsatını yakaladı. 10 sosyal girişimci; Impact Hub Istanbul iş birliği ile gerçekleştirilen, işlerinin büyüme planlarını oluşturmalarına katkı sağlayacak online ve sınıf içi eğitimler, stratejik mentorluk desteği ve girişimciler, müşteriler ve yatırımcılardan oluşan networking faaliyetlerini içeren bir programa dahil olacaklar.

Garanti Bankası-BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı yeni dönemi, 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, “Garanti Bankası olarak, girişimcilik ekseninde uzun yıllardır çok çeşitli çalışmalar sürdürüyoruz. Özellikle son yıllarda da açıkça görüyoruz ki toplumsal ve çevresel konulara çözümler üretirken bunu aynı zamanda sürdürülebilir bir iş modeline dönüştürmeyi hedefleyen sosyal girişimler, global bir hareket olarak tüm dünyada hızlı bir şekilde artıyor. Biz de Garanti Bankası-BBVA Momentum Sosyal Girişimcilik Programı ile bu hareketin bir parçası olan Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamaya ve bu alanın ülkemizdeki gelişimini desteklemeye karar verdik. Bu yolda, sosyal girişimcilerimizin de işlerini büyütmeleri, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmaları hem yatırımcılar hem de diğer girişimciler ile iş birliği fırsatları yakalamaları ve yurtdışına açılmaları için büyük bir mutlulukla çalışıyoruz. Bu yıl programa seçilen ve eğitim, insan kaynakları, gıda, çevre ve dijitalleşme gibi birçok farklı konuda çözüm üreten girişimlerin bu program sonunda işlerini daha iyi planlayarak büyüteceklerine ve kendilerinden sonra gelecek girişimcilere ilham kaynağı ve örnek olacaklarına inanıyoruz.” dedi. 

Garanti Bankası-BBVA Momentum’un 2019 Sosyal Girişimleri: 

Batır Gıda

Sağlıklı ve doğal beslenmenin bir yaşam biçimine dönüşmesi sürecinde yerel çiftçileri ve üreticileri güçlendirirken otantik, yenilikçi ve besleyici fındık ezmesi çeşitleri yaratıyor. Öte yandan, hiçbir katkı maddesi, koruyucu, suni tat, rafine şeker barındırmayan ve vegan olan fındık yağı üretiyor. 

Es Kariyer

Es Kariyer, engelli çalışanlara daha fazla ve sürdürülebilir istihdam olanağı yaratıyor. Türkiye’nin ilk ve tek engelli istihdamı danışmanlığı olarak 2016’dan beri hem şirketler hem de engelliler arasında çalışanlara danışmanlık yapıyor ve İŞKUR’un özel istihdam bürosu olarak faaliyet gösteriyor. 

Maide Mutfak

Maide Mutfak, göçmen kadınları istihdam etmeyi ve onların toplumsal uyumuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Maide ekibi, bu kadınları finansal okur-yazarlıktan fotoğrafçılık eğitimine varıncaya kadar bir dizi eğitimden geçiriyor ve onları birer girişimciye dönüştürüyor. 

Mumo Wrap

Balmumu, çam ağacı reçinesi ve Hindistan cevizi yağının kumaşa emdirilmesiyle üretilen MUMO, gündelik hayatta kullanılan buzdolabı poşeti ve streç filme alternatif; sağlıklı, güvenli, tekrar kullanılabilir bir yiyecek saklama kumaşı sunuyor. 

NemFlora

NemFlora, insanların yaşam alanlarında sağlıklı ürünler üretmesini sağlayan aynı zamanda üretici ve tüketiciyi teknolojik altyapıyla buluşturan topraksız tarım odaklı Saas girişimidir. Buradaki ürünleri geri dönüşümlü kumaş ve kartondan yapılıyor. Ayrıca, kullanılmış ürünlerin zirai bir ekosisteme atık olmadan geri getirilmesine olanak sağlayan tarımsal geri dönüşüm projesi üzerinde çalışıyor. 

Puduhepa ve Kız Kardeşleri

Puduhepa ve Kız Kardeşleri’nin amacı, Türkiye’deki kız çocuklarının kendilerine güvenen bireyler olarak büyümelerine destek olmak. Bunu yaparken de Anadolu’dan çıkan kadınların başarı hikayeleriyle onlara yol göstermek. Kadınlara, evlerinde istihdam sağlayan projenin geliri de yine kız çocuklarının eğitimine destek için kullanılıyor. 

Pulsec

Pulsec, elektronik atık yönetimi için daha verimli çözümler sunuyor. Yeniden kullanılabilir, işlevsel ve değerli parçaları atık olmaktan kurtarıyor. Yeniden kullanım yaklaşımı geri dönüşümden daha çevre dostu olduğu için, dünya üzerindeki karbon emisyonu olumsuz etkisini azaltıyor.

Sertifier

Sertifier, her türlü belgenin güvenli şekilde dijitalleştirilmesi, dağıtılması, depolanması fikri üzerine ortaya çıkmış bir platform. Her bir belgeye özel QR kod ve seri numara yerleştiriyor ve sonrasında oluşturulan belgelerin sorgulama sayfası üzerinden kontrol edilebilmesini sağlayan güvenli bir sistem oluşturuyor. Belgeler dijital ortamda korunur ve saklanırken zaman, para ve malzeme tasarrufu yoluyla hem kullanıcılara hem de doğaya hizmet ediyor. 

Tutumlu Anne

Türkiye’nin ilk ve en büyük ikinci el anne, bebek ve çocuk ürünleri sitesi tutumluanne.com, az kullanılmış markalı ürünleri almak ve satmak isteyen yüzbinlerce anneyi güvenli bir ortamda buluşturuyor. 

Twin Science&Robotics

Çocukların hayal gücünü geliştiren, eğlenceli ve öğretici bir robotik ve kodlama seti olan Twin, her çocuğun bilime ulaşabilmesini sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliği vizyonuyla hareket ediyor. Ayrıca, YGA (Young Guru Academy) & T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçen Bilim Seferberliği projesi ile ihtiyaç sahibi köy okullarına Twin seti gönderiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)