BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti BBVA Gold Standard Sertifikası satın aldı----

Garanti BBVA Gold Standard Sertifikası satın aldı

Garanti BBVA Gold Standard Sertifikası satın aldı
01 Ekim 2020 - 13:48 www.finansgundem.com

Garanti BBVA emisyonlarını azaltmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Rüzgâr enerjisinden üretilen Gold Standard sertifikaları Garanti BBVA adına ayrıldı. Garanti BBVA, 2019 yılı emisyonlarının yaklaşık üçte birini nötrledi.

Garanti BBVA, sürdürülebilir finans ve gelecek için yaptığı doğrudan katkıları bir adım daha öteye taşıyarak, geçmişteki karbon emisyonlarını azaltmak üzere harekete geçti. Garanti BBVA, emisyonlarını azaltmak isteyen kurumların tercih ettiği Gold Standard Sertifikalarını almak üzere bir anlaşma gerçekleştirdi. Bu kapsamda Garanti BBVA, bir rüzgâr enerjisi santralinden 22,386 tCO2 emisyona karşılık gelen Gold Standard Sertifikaları satın alarak 2019 için kendi operasyonlarından kaynaklı Kapsam 1 ve sadece satın aldığı enerji/elektrikten kaynaklanan Kapsam 2 emisyonlarının yaklaşık üçte birini azaltmış oldu.

Garanti BBVA, 2020 yılı başında karbon emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda bir başka anlaşma gerçekleştirerek 813 şubesi ve 45 binasında, 30 bin konutun tüketimine karşılık gelen yaklaşık 90 milyon kWh’lık elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Bu yılın sonunda 3 milyondan fazla ağacın azaltabileceği sera gazına denk gelen yaklaşık 45 bin ton CO2 eşdeğeri emisyonu engelleyecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, “Garanti BBVA olarak, 15 yıldan uzun süredir, sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek amacıyla aldığımız inisiyatifler ve yenilikçi finansman modellerimizle, Türkiye’nin öncü kurumlarından biriyiz. İklim değişikliğiyle mücadele için son olarak bugünün ve dünün karbon emisyonlarını azaltmak üzere mutlak hedef koyduk. Küresel sıcaklıktaki artışı 1,5 derecede tutmak hedefine destek olmak amacıyla payımıza düşen azaltım hedefini Bilime Dayalı Hedef İnisiyatifi’nin metodolojisine göre hesapladık. Bu hesaplama çerçevesinde 2035 yılında 2018’e kıyasla emisyonlarımızı %71 azaltmamız gerektiği ortaya çıktı. Bu hedefe ulaşmak için öncelikle 813 şubemiz ve 45 binamızda, 30 bin konutun tüketimine karşılık gelen yaklaşık 90 milyon kWh’lik elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. Buna ek olarak, geçtiğimiz yıldaki Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarımızdan kaynaklı karbon ayak izimizi azaltmak amacıyla da rüzgâr enerjisi santrallerinden bankamız adına 22,386 tCO2 emisyona karşılık gelen Gold Standart sertifikası ayrıldı. Bu anlaşmayla 2019 için Kapsam 1 ve 2 emisyonlarımızın yaklaşık üçte birini nötrlemiş olduk. İklim değişikliği konusunda sunduğumuz ürün ve hizmetlerle müşterilerimize verdiğimiz destek ve danışmanlığın yanı sıra, kendimize de iddialı hedefler koyarak bu mücadeleye her yönden katkı sağlıyoruz. Bu konudaki aciliyetin bilinciyle, 2035 hedefimize, 15 yıl beklemeden en kısa sürede ulaşmak için çalışmaya ve somut adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)