BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası'nın sendikasyon kredisine 1 milyar dolar talep geldi----

Garanti Bankası'nın sendikasyon kredisine 1 milyar dolar talep geldi

Garanti Bankası'nın sendikasyon kredisine 1 milyar dolar talep geldi
17 Mayıs 2019 - 10:24 www.finansgundem.com

Garanti Bankası'nın 600 milyon dolar hedefiyle çıktığı sendikasyon kredisine 1 milyar dolar talep geldi

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde 2018 yılının Mayıs ayında uluslararası piyasalardan sağladığı sendikasyon kredisini yeniledi.

367 gün vadeli, EUR ve USD olmak üzere iki dilimden oluşan ve Garanti’nin 600 milyon Amerikan Doları hedefiyle çıktığı sendikasyon kredisine, yabancı bankaların gösterdiği yoğun ilgi sonucunda, hedefin yaklaşık yüzde 67 daha fazlasına karşılık gelen 1 milyar Amerikan Doları tutarında talep geldi. Bankanın sene başından bu yana Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da gerçekleştirdiği temas ve ziyaretlerin de olumlu katkısıyla gelen yüksek talebe bağlı olarak işlem tutarı toplam 783.800.000 USD olurken 408.750.000 EUR ve 326.000.000 USD tutarında 2 dilimden oluşan krediye 18 ülkeden 35 banka katıldı. Üstelik gelen talebin niteliği de niceliği kadar yüksek oldu.

Bir süredir işlemlerde yer almayan bankalar ile işleme daha önce katılmamış bankaların desteğiyle, işlemin yaklaşık dörtte biri sadece yeni katılımlardan oluştu. Dış ticaretin finansmanı amaçlı kullanılacak kredinin toplam maaliyeti Libor artı %2,50 ve Euribor artı %2,40 olarak gerçekleşti.

Yenilenen sendikasyon kredisiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti, uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonu doğrultusunda güçlü muhabir Banka ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunun altını bir kez daha çizdi. Bankamızın alternatif fonlama kanallarından yaratmış olduğu kaynaklarla beraber, sendikasyon kredisinin yenilenmesi ve özellikle işlem için hedeflenen tutarın oldukça üzerinde talep geldiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Üstelik daha önce sendikasyon işlemlerimizde yer almayan ancak bu işlemimize katılım sağlayan Çin, Katar ve İspanya gibi çeşitli ülke bankaları ile muhabir banka yelpazemiz daha da genişletilmiştir. Bu işlem, uluslararası piyasaların Türk bankacılık sektörüne güvenini ve Garanti'nin yurtdışı finansman piyasasındaki sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü bir kez daha kanıtlamıştır.” dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • soylu17 Mayıs 2019 10:37

    bende olsam yoğun ilgi gösterirdim. banka usd %6 ile borçlanmış , aynı banka benim usd mevduatıma %3 veriyor , eur yu %3 ile borçlanmış , baenim mevduatımada %0,9 veriyor.Tabiki herkes borç vermek için sıraya girer...