BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti Bankası'nın önemli başarısı----

Garanti Bankası'nın önemli başarısı

Garanti Bankası'nın önemli başarısı
26 Eylül 2013 - 13:26 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, kredi kartı alışveriş cirosunda Avrupa’da 4. sıraya yükseldi...

Garanti Bankası, ödeme sistemleri alanında 42 yıldır gerçekleştirdiği uluslararası araştırmalarla  kaynak olarak kabul edilen The Nilson Report’un, Avrupa’da kredi kartı sunan ilk 50 bankayı içeren 2012 listesinde 4. sırada yer aldı. Türk bankaları arasında ise liderliğini devam ettirdi.
Garanti, kredi kartı sektöründe büyüklüğün önemli ölçütlerinden olan “alışveriş cirosu”na göre oluşturulan listede, 33 milyar 59 milyon ABD Doları ciro büyüklüğüyle, 2011’e göre 2 basamak birden yükselerek 4. sıraya yerleşti. Avrupa’nın kredi kartı sunan ilk 50 bankasının sıralandığı raporda, aralarında Garanti’nin de bulunduğu 9 Türk bankası yer aldı.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Onur Genç, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “The Nilson Report’un araştırmasında bu yıl 2 basamak ilerlemeyle 4. sıraya yükselmiş olmak bizim için mutluluk verici. 13 yıldır, işyerleriyle kart sahiplerini buluşturan ve Bonus sisteminin payı olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz, gelecek 3 yıl içinde Avrupa’daki ilk 3 banka arasına girmek. Diğer taraftan, kredi kartları alanındaki bu başarıya rağmen, banka kartları sıralamasında halen hiçbir Türk bankasının ilk 50’ye girememiş olması, ülkemizde bu alanda ne kadar önemli bir potansiyel olduğunu da ortaya koyuyor. ‘2023 yılında nakitsiz Türkiye’ hedefimiz doğrultusunda, alışverişte Banka kartı kullanımını yaygınlaştıracak çalışmalarımızla, bu listeye giren ilk Türk bankasının da Garanti olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde, gerek kredi kartları gerekse banka kartları alanındaki  uygulamalarımızla sektöre yön vermeye devam edeceğiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)