BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası'ndan bir ilk!----

Garanti Bankası'ndan bir ilk!

Garanti Bankası'ndan bir ilk!
01 Ekim 2015 - 11:57 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, “Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi”nde yer alan tek Türk şirketi...

Garanti Bankası, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin Gelişmekte olan Piyasalar kategorisinde listelenen tek Türk şirketi oldu.
 
Geçtiğimiz yıl BIST Sürdürülebilirlik Endeksi ve BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer almaya hak kazanan Garanti,  Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olarak, sürdürülebilirliği, bankacılıkla birlikte tüm faaliyetlerine başarıyla entegre ettiğini bir defa daha kanıtladı.
 
Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin Gelişmekte olan Piyasalar kategorisi, RobecoSAM tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sürdürülebilirlik konusunda lider olduğu belirlenen şirketlerden oluşuyor. Endeks, 23 farklı ülkede yer alan en büyük 800 şirket içinde, ekonomik, çevresel ve sosyal alanda en iyi %10’luk dilimde bulunan şirketleri temsil etmeyi amaçlıyor.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti Bankası olarak, sürdürülebilirliği faaliyetlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak konumlandırdık. Sadece bugünün değil her zaman uzun vadeli başarının peşinde olduk. Bizim için sürdürülebilirlik, ‘çevreye ve topluma olumsuz etkileri en aza indirmek’ ile sınırlı değil. ‘Paydaşlarımızla yarattığımız değeri sürekli artırmak üzere gelecek için güçlü ve başarılı bir iş modeli oluşturmak’ anlamına geliyor. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızın, dünyada en prestijli endekslerden biri kabul edilen Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne kabul edilerek onaylanması, bizim için ayrı bir gurur vesilesi oldu. Bu endekste yer almaya hak kazanmamızın, tüm paydaşlarımız nezdinde çok önemli bir değer ifade ettiğine inanıyoruz. Türkiye’de sürdürülebilirlik alanında öncü bir kurum olarak, içinde yaşadığımız topluma ve çevreye değer katmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)