BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası'na vergi cezası----

Garanti Bankası'na vergi cezası

Garanti Bankası'na vergi cezası
21 Mayıs 2013 - 08:41 www.finansgundem.com

Garanti Bankası'na toplam 211.5 milyon TL vergi/ceza ihbarnamesi tebliğ edildi

Garanti Bankası eksik gelir ve kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiği iddiasıyla düzenlenen vergi inceleme raporu ile toplam 211.5 milyon TL tutarında vergi/ceza ihbarnamesinin bankaya tebliğ edildiğini ve konu ile ilgili tüm yasal hakların kullanılacağını açıkladı. KAP'a dün akşam yapılan açıklamaya göre, söz konusu rapora istinaden 84.6 milyon TL'si vergi aslı ve 126.9 milyon TL'si ceza olmak üzere toplam 211.5 milyon TL tutarındaki vergi/ceza ihbarnamesi ilgili vergi dairesi tarafından bankaya tebliğ edildi.
Açıklamaya göre, Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından 2008 yılında Garanti Bankası tarafından yapılan sermaye artışı sonrası yaratılan kaynak ile Garanti Bankası tarafından çıkarılmış kurucu payların satın alınması ve iptali işlemi gelir ve kurumlar vergisi stopajı yönünden incelendi. Yapılan inceleme sonucunda kurucu pay senedi sahiplerine yapılan ödemeler temettü dağıtımı niteliğinde bir ödeme olarak değerlendirildi. Açıklamada,"Bankamız vergi tarhiyatına konu işlemlerin ilgili mevzuata uygun olduğu görüşündedir. Söz konusu tarhiyata karşı, tüm yasal haklar kullanılacaktır" denildi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)