BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGaranti Bankası satılacak mı?----

Garanti Bankası satılacak mı?

Garanti Bankası satılacak mı?
07 Haziran 2014 - 08:39 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, BBVA'nın Garanti Bankası'nı 2016 yılında satın alma opsiyonu hakkında açıklamalarda bulundu

Azeri Socar'ın sağladığı 3.2 milyar dolarlık Türkiye reel sektör tarihinin en büyük proje finanmanının 460 milyon dolarını sağlayan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, ekonomi ve bankacılık hakkında bir süre önce endişeli olduğunu ve bunu da basında dile getirdiğini kaydederek "Artık endişelerim kalmadı. İçin rahatladı" dedi. Habertürk'ün haberine göre, Özen'i rahatlatan ise iki uluslararası gelişme. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed'in parasal genişlemeyi azaltma stratejisini çok başarılı uyguladığını dile getiren Özen son olarak Avrupa Merkez Bankası ECB'nin faiz indirimi ve 400 milyar Euroluk parasal genişemeye gitmesinin ardından dünyada artık kısa vedeli faiz oranlarının artmayacağını dile getirdi. 

İLK ADIMDA 1.5 PUAN İNER

Fed'in süreci iyi yönetmesiyle Türkiye ve geilşmekte olan diğer ülkelerden para çıkışı olmayacağını dile getiren Özen ECB'nin parasal genişleme kararı ile Türkiye'ye para akışının artacağını belirtti. Bu durumda Merkez Bankası'nın da yüzde 9.50 olan Faiz oranını ilk etapta yüzde 8'e çekebileceğini ifade etti. Özen, "Bu durumda bizim artık bırakın yüzde 8'leri artık yüzde 5'leri konuşmamamız lazım" diye konuştu. 

UKRAYNA'DA BANKA ALMAKTAN SON ANDA VAZGEÇTİK

Socar'ın Star rafinerisi için sağlanan krediyi daha önce 20 yıllık borçlanma ile elde ettiklerini dile getiren Özen, yurtdışı perspektiflerine yönelik olarak "Yabancı ülkelerde şube açmayı sevmiyoruz. Daha çok banka almayı tercih ediyoruz. Bireysel, kurumsal, KOBİ tüm alanlarda var olmayı istiyoruz. Ancak bazı durumlarda yurtdışına olmanın dezavantajları da oluyor. Örneğin biz 5-6 yıl önce Ukrayna'da bir banka satın alıyorduk, son anda vazgeçtik. Şimdi bakıyorum iyi yapmışız" dedi.

Ferit bey Garanti'den vazgeçmez

Özen, Garanti Bankası'nın İspanyol ortağı BBVA'nın 2016 sonunda Garanti Bankası'nın Doğuş Holding'de olan yüzde 24.2'lik hissesini satın alma opsiyonunu kulllanıp kullanmayacağına ilişkin soru üzerine "Ben bankanın sahiplik işleriyle ilgilenmiyorum ama Ferit Bey'in Garanti'yi tamamen bırakacağını sanmıyorum" dedi. 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • satış09 Haziran 2014 10:10

    satış olur da yerli müşteri çıkarsa sizce hangi iişadamı alır? veya siyasiler hangi işadamları için baskı yapar? havaalanı ihalesini alanlar için mi? bmc yi alan için mi? köprü ihalesini alan miçin mi? bence havaalanı ihalesini alanları tercih eder sayın bb.

  • tğçe07 Haziran 2014 23:04

    tekfen al gerisi yalannn...

  • gargamel07 Haziran 2014 12:28

    uzun vadeli taksit yaparlarsa düşünürüm ayda 100 dolarlık nakit ödemeli