BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası KKDF davasını kazandı----

Garanti Bankası KKDF davasını kazandı

Garanti Bankası KKDF davasını kazandı
19 Şubat 2019 - 18:25 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, KKDF aslı ve cezai faizinin iptali davasını kazandı

Garanti Bankası'nın Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) davası sonuçlandı. Dava sonucuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, İstanbul İdare Mahkemesi nezdinde Garanti Bankası tarafından açılan KKDF aslı ve cezai faizinin iptali davasının Danıştay 10. dairesinin kararı ile banka lehine sonuçlandığı kesinleşti.

Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nın KKDF incelemesinin ardından 2011 yılı için KKDF aslı ve cezai faizi ile birlikte Garanti Bankası'ndan toplam 15 milyon 859 bin 749 TL talep edilmişti. Bu durum üzerine Garanti Bankası, İstanbul Bölge Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Banka tarafından konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

İlgide kayıtlı özel durum açıklamamızla, Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı  tarafından, bireysel kredi kullandırılan müşterilerden tahsil olunan masraf ve ücretlerin KKDF yönünden incelenmesi sonucunda, 2011 yılı için düzenlenen Vergi İnceleme Raporu ile 2011 yılı için KKDF aslı ve cezai faizi ile birlikte toplam 15.859.749,78 TL talep edildiği kamuya duyurulmuştu. Söz konusu KKDF aslı ve cezai faizinin iptali için süresi içinde İstanbul  İdare Mahkemesi nezdinde Bankamızca dava açılmıştır. Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararı sonrasında İdare tarafından ödeme emrinin iptaline karar verilmiştir. Söz konusu hukuki süreç Danıştay 10. Dairesi'nin kararı ile Bankamız lehine kesinleşmiştir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)