BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Bankası en büyük yatırımımız!----

Garanti Bankası en büyük yatırımımız!

Garanti Bankası en büyük yatırımımız!
26 Kasım 2014 - 06:38 www.finansgundem.com

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, Garanti Bankası’na övgüler yağdırdı

 İspanya’nın en büyük bankalarından Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, Garanti Bankası’nın çoğunluk hisselerini almakla BBVA’nın doğru bir karar verdiğini belirterek, “Bu karar bankamızın gelecek ile ilgili en büyük yatırımlarından biridir” açıklaması yaptı.
 
Böyle genç ülkeler lazım

 
İspanyol Onde Cero radyosunun canlı programına katılan Başkan Francisco Gonzales, Doğuş Grubu’na ait yüzde 14.89 oranında Garanti Bankası hissesinin alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, bu satıştan çok memnun olduklarını vurgulayarak, Türkiye ve Garanti Bankası ile ilgili övgü dolu cümleler kurdu. BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Gonzales, Türkiye’nin yarısı 28 yaş altı genç olan 75 milyon nüfusu ile gelecek vaad eden bir pazar olduğuna işaret ederek, “Biz bu tür ekonomik büyüme gösteren genç nüfuslu ülkeler arıyoruz” açıklaması yaptı.
 
Garanti Bankası’nı “ülkenin en iyi bankası” olarak niteleyen BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, bölgedeki çatışmalardan korkmadıklarını, Türkiye’yi iyi tanıdıklarından dolayı bu tür belirsizliklere hazırlıklı olduklarını kaydetti.
 
Fitch de ‘Fırsat’ dedi
 
Garanti Bankası’nın yüzde 25.01 hissesine sahip olan BBVA, geçen hafta Doğuş Grubu’na 5.53 milyar lira ödeyerek, bankadaki payını yüzde 39.9 düzeyine yükseltmişti.  
 
Bu arada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın (BBVA) Garanti Bankası’ndaki hisse alımının, Türkiye’nin stratejik bir piyasa olduğunun altını çizdiğini belirtti.
 
Fitch’in internet sitesindeki açıklamada, BBVA’nın Garanti Bankası’ndaki hisse oranını artırma konusunda anlaşmaya varmasının bankanın uluslararası ağını genişletmesi konusunda fırsat yarattığı vurgulandı. Açıklamada, BBVA’nın Türkiye’ye 4 sene önce girdiği, bu piyasaya ilişkin gerekli deneyime sahip olduğu belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)