BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti Anadolu Sohbetleri Bursa'da----

Garanti Anadolu Sohbetleri Bursa'da

Garanti Anadolu Sohbetleri Bursa'da
29 Mayıs 2014 - 17:43 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Özen: "Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım yapmak, yeni dünyanın olmazsa olmazı, global ölçekte rekabetin ilk koşuludur

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım yapmak, yeni dünyanın olmazsa olmazı, global ölçekte rekabetin ilk koşuludur" dedi.

Bankanın 2002 yılından bu yana düzenlediği "Garanti Anadolu Sohbetleri"nin 93'üncü buluşması Bursa'da yapıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (BTSO) toplantıda konuşan Özen, bu organizasyonun, müşterilerine finansal destek sunmanın yanı sıra bilgi birikimlerine de katkıda bulunmayı benimseyen hizmet felsefelerinin önemli ürünlerinden biri olduğunu bildirdi.

Ülke genelinde 12 yılda 66 kentte 92 buluşma gerçekleştirip 30 bini aşkın girişimciyle bir araya gelme ve onları dinleme imkanı bulduklarını belirten Özen, "Sahip olduğumuz bilgi birikimini paylaşırken sizden öğrendiklerimizle yine sizler için yeni hizmetler geliştirdik. Yaptığımız sohbetlerde, illerin sorunlarına somut çözümler üretmek için yararlı ipuçları yakaladık. Artık kendimizi, gittiğimiz illerin 'fahri hemşehrisi' olarak görüyoruz. Bu da sorumluluk duygumuzu güçlendiriyor" ifadesini kullandı.

Özen, Bursa'nın, 40 adetle en fazla şubelerinin bulunduğu il olduğunu ve burada 3,6 milyar lira kredi desteği sağladıklarını açıkladı. Bu kredinin 1,7 milyar lirasını küçük ve orta büyüklükteki işletmelere kullandırdıklarını aktaran Özen, ildeki mevduat ve yatırım hacminin ise 3,4 milyar lira seviyesine ulaştığını anlattı.

Bursa ekonomisine, 16 binin üzerinde üye iş yeri ve 355 bin kredi kartıyla canlılık getiren hizmetler yürüttüklerini vurgulayan Özen, şöyle konuştu:

"Garanti Anadolu Sohbetlerini düzenlemeye başladığımız 2002'de ihracat rakamı 36 milyar dolardı, geçen yıl ise 150 milyar dolara yükseldi. Kişi başına düşen milli gelir ise bugünün yaklaşık 3'te biri kadardı. İşletmeler yarınlarını görmekte zorlanıyor, birkaç yıllık planlar kolay kolay yapılamıyordu. Bugün ise dünya markası olmayı, uluslararası pazarda rekabet edebilmeyi, inovasyonla katma değer yaratmayı ve Ar-Ge'yi konuşuyoruz. Türkiye'nin 4'üncü büyük ili Bursa ise benzer tartışmaları en üst düzey bir bilinçle yapıyor. Teknoloji ve Ar-Ge'ye yatırım yapmak, yeni dünyanın olmazsa olmazı, global ölçekte rekabetin ilk koşuludur. '3'üncü sanayi devrimi' olarak anılan günümüzde üretim dahil tüm endüstriyel süreçler dönüşüm yaşıyor. Bunların bütünsel bir bakış açısıyla ele alınması ve gereken teknolojik gelişmelerle desteklenmesi, Bursa'yı bir adım daha ileriye ve hedefine taşıyacak."

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise Türkiye'nin, 2023 yılı ekonomik hedefleri doğrultusunda inovasyonun önemli bir rolü bulunduğuna dikkati çekti.

Daha sonra Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ moderatörlüğündeki oturumda, Kron Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, birer sunum yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)