BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGana'da bir haftada 18 kişide maymun çiçeği tespit edildi----

Gana'da bir haftada 18 kişide maymun çiçeği tespit edildi

Gana'da bir haftada 18 kişide maymun çiçeği tespit edildi
23 Haziran 2022 - 20:36 www.finansgundem.com

Gana Sağlık Hizmetleri (GHS) Genel Direktörü Dr. Patrick Kuma-Aboagye, ülkede bir haftada 18 kişide maymun çiçeği tespit edildiğini duyurdu

Batı Afrika ülkelerinden Gana'da bir haftada 18 kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildi. Virüse yakalanan kişilerin 9 aylık ile 41 yaş aralığında olduğu bilgisi paylaşıldı

Gana Sağlık Hizmetleri (GHS) Genel Direktörü Dr. Patrick Kuma-Aboagye, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün Ashanti, Eastern, Bono ve Akra vilayetlerine yayıldığını duyurdu.

Kuma-Aboagye, ülkede bir haftada maymun çiçeği virüsüyle ilgili 72 şüpheli vakaya rastlandığını belirterek, yapılan testler sonucunda 18'inin pozitif çıktığını söyledi.

Virüse yakalanan kişiler 9 aylık ile 41 yaş aralığında

Ülkede virüsten kaynaklanan herhangi bir can kaybının kaydedilmediğini duyuran Kuma-Aboagye, virüse yakalanan kişilerin 9 aylık ile 41 yaş aralığında olduğunu ifade etti.

Kuma-Aboagye, maymun çiçeği virüsün endemik olduğuna ve ülkenin virüse karşı aşı arayacak seviyeye ulaşmadığına işaret ederek "Zaten aşılar sınırlı sayıda tedarik ediliyor ve bizim vaka sayısına bakılırsa aşı aramaya gerek yok." dedi.

Kuma-Aboagye, halka salgına karşı daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Maymun çiçeği virüsü

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Korkutan uyarı: Maymun çiçeği salgını 10 kat büyüyebilir!

 

Maymun çiçeği Güney Kore'ye de sıçradı

 

Maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)