BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGama Enerji 595 milyon dolarlık borcunu yapılandırdı----

Gama Enerji 595 milyon dolarlık borcunu yapılandırdı

Gama Enerji 595 milyon dolarlık borcunu yapılandırdı
28 Ağustos 2021 - 08:58 www.finansgundem.com

Gama Enerji'den yapılan açıklamaya göre, kredi bir kısmı TL cinsi olacak şekilde 7 ve 12 yıllık iki dilim halinde yeniden yapılandırıldı

Gama Enerji, İç Anadolu doğalgaz kombine çevrim santralinden kaynaklanan 595 milyon dolar tutarındaki kredi borcunun yeniden yapılandırması için bankalarla anlaşma imzaladı.

Gama Enerji’den yapılan açıklamaya göre, kredi bir kısmı TL cinsi olacak şekilde 7 ve 12 yıllık iki dilim halinde yeniden yapılandırıldı.

Yeniden yapılandırmaya taraf olan bankalar arasında İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank ve Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası yer aldı. 2017’de başlayan yapılandırma müzakerelerinin tamamlanması sürecinde 12 yerli ve yabancı finansal kuruluş yer aldı.

SANTRAL, ANKARA’NIN TÜKETTİĞİNİN YARISINI ÜRETİYOR
Anlaşmanın finans ve yapılandırma danışmanlığının KPMG tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Şirketin 2016’da işletmeye başladığı 853 megawatt (MW) gücündeki santral Ankara’nın tükettiği elektriğin yaklaşık yarısını üretiyor.

Elektrik santrali işletmecileri TL’nin dolar karşısında 2015 ve 2018’den itibaren hızlanan değer kaybı karşısında bankalara kredilerini ödemekte zorlandılar.

Santrallerin gelirlerinin TL olması, buna karşılık borçlarının hızla değer kazanan dolar ve Euro cinsinden olması nedeniyle pek çok elektrik santrali işletmecisi borçları kaldıramayarak yeniden yapılandırma süreci başlattı. Bankalar en büyük yapılandırma anlaşmalarından biri eski adıyla Bereket Enerji ile yaparken, Gama Enerji büyük yapılandırmalar arasında yer alıyordu.

Santral şirketin 1,100 MW olan kurulu gücünün dörtte üçünü oluşturuyor. Gama’nın diğer başlıca enerji varlıkları 78 MW büyüklükte iki barajlı hidro elektrik ve yaklaşık 120 MW güce sahip rüzgar santrallerinden oluşurken şirket ayrıca Ürdün’de su dağıtım işi yürütüyor.

Gama Enerji sermayesinde Gama Holding’in %50.5, Malezyalı elektrik altyapı hizmetleri şirketi Tenaga’nın yüzde 30, IFC’nin yüzde 14.5, IFC Global Infrastructure Fund Holding’in de yüzde 5 payı bulunuyor.

Gen İlaç ihtilaflı vergi borcunu yapılandırdı

İDO'dan borç yapılandırması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)