BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaller'in büyük kısmında kuraklık ilan edildi----

Galler'in büyük kısmında kuraklık ilan edildi

Galler'in büyük kısmında kuraklık ilan edildi
19 Ağustos 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık'ın bir parçası olan Galler'de Ulusal Kaynaklar Ofisi (NRW), ülkenin büyük kısmında kuraklık yaşandığını duyurdu.

NRW, Galler'in Kuzey Ceredigion, Teifi, Pembrokeshire, Carmarthen, Swansea ve Llanelli, Neath Port Talbot ve Bridgend bölgelerinin kuraklık yaşanan kesimler olduğunu duyurdu.

NRW yetkilisi Natalie Hall, "Yağış eksikliği ve son yaşanan sıcaklıkların nehirlerimiz, kaynaklarımız ve yer altı su seviyelerinde büyük bir baskı oluşturduğunun aşikar olmasının ardından, Güney ve Batı Galler'de kuraklık ilan etmeye karar verdik" açıklamasını yaptı.

Birçok canlı türü olumsuz etkilenecek

Bu durumun, su arzının yanı sıra birçok canlı türünü ve doğal yaşam alanını olumsuz etkileyebileceğini belirten Hall, Galler'in bazı kesimlerinde yağış gözlemlense de kuraklık sonrası iyileşmenin uzun zaman alabileceğini söyledi.

'Hortum yasağı'

Ayrıca, Pembrokeshire bölgesinde "hortum yasağının" uygulanmasına karar verildiği (belirli bir su şirketi tarafından su kıtlığı sırasında uygulanan hortum kullanımına ilişkin resmi kısıtlama), yasaktan yaklaşık 60 hanenin etkilenmesinin beklendiği ifade edildi.

30 yılın ardından ülkede ilk kez hortum yasağı uygulamaya koyuldu.

Ne olmuştu?

İngiliz hükümeti, geçen hafta ülkenin güney, orta ve doğu bölgelerinde resmi olarak kuraklık ilan edildiğini açıklamıştı.

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, son 50 yılın en kurak yazının yaşanıyor olması yüzünden ülkenin yarısından fazlasının kuraklık statüsüne alınmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Almanya'yı da kuraklık vurdu: Panke Deresi kurudu

 

Çin Devlet Başkanı kuraklık riskini dile getirdi

 

İspanya'da kuraklık sorunu büyüyor

 

Kuraklık 'Açlık kayaları'nı yeniden ortaya çıktı

 

Uzmanlar yanıtladı: Kuraklığın ardından neden seller meydana gelir?

 

ABD'de kuraklık nedeniyle 7 eyalette su kullanımı kısıtlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)