BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaleri Deniz'den 'Görmezden Gelmeyelim' sergisi----

Galeri Deniz'den 'Görmezden Gelmeyelim' sergisi

Galeri Deniz'den 'Görmezden Gelmeyelim' sergisi
24 Mayıs 2019 - 11:46 www.finansgundem.com

DenizBank bünyesindeki sergi mekanı GaleriDeniz, Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisine ev sahipliği yaptı.

GaleriDeniz’deki dördüncü misafir sergisi olan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni", şizofreninin tarihine bakmak üzere ilk çağlardan günümüze bir perspektif sunuyor; Türkiye’de yaklaşık 600 bin, dünyada ise 51 milyon kişinin hayatına dokunan bu hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemleri, bilimin ve toplumların konuya yaklaşımlarındaki evrimler eşliğinde ele alıyor. 

Empati Kabini ve Dönen Yatak gibi deneyim alanlarıyla ziyaretçileri izleyiciden öte katılımcı olmaya davet eden sergide, görsel ve işitsel olarak bir şizofren hastasının duyu ve deneyim dünyasını anlama fırsatı sunuluyor. 

8 - 24 Mayıs tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi kapsamında, Dünya Şizofreni Günü dolayısıyla 23 Mayıs’ta, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Abdi İbrahim CEO’su ve Abdi İbrahim Otsuka Yönetim Kurulu Üyesi Süha Taşpolatoğlu, Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür, Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin’in yanı sıra kurum çalışanlarının katıldığı bir buluşma düzenlendi. 

“İnsanı anlamayı hedefleyen vizyonla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” 

Görmezden Gelmeyelim sergisinin insana dair bir hastalık olan şizofreniyi anlamak üzere, ziyaretçisini tarihsel bir yolculuğa çıkaran, 5 bin yıl öncesine ait insan hikayeleriyle başlayıp günümüze ulaşan bir proje olduğunun altını çizen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş şöyle devam etti; “Görmezden Gelmeyelim sergisi şizofreniyi anlamak üzere bize yeni bir deneyim alanı sunuyor. Çünkü bu sergide izleyici olmaktan ziyade katılımcı olarak bir şizofren hastasının zihnine, doğasına, duyusal ve zihinsel deneyimlerine misafir oluyoruz. Hastalığın ve beraberindeki tedavi yöntemlerinin evrimini, değişim ve dönüşümünü görüyor ve en önemlisi, bu dünya ile empati kurabiliyoruz. 

DenizBank olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana insanı anlamaya çalıştık; çiftçisiyle, KOBİ’siyle, emeklisiyle, turizmcisiyle, eğitimcisiyle, sporcusu ve sanatçısıyla insan yaşantısında değer yaratmaya çaba gösterdik. GaleriDeniz de temel olarak bu vizyonla hayata geçirdiğimiz bir sanat alanı oldu. Bugün itibarıyla da şizofreni gibi toplumsal farkındalığın çok gelişmediği bir konuyu gündeme alıp sergi alanımıza taşımaktan onur duyuyoruz”. 

“Dünyada ilk ve tek olan tedavileri Türkiye’ye getirirken sosyal sorumluluk bilinci ile projeler üretiyoruz” 

Abdi İbrahim CEO’su ve Abdi İbrahim Otsuka Yönetim Kurulu Üyesi Süha Taşpolatoğlu Türk ilaç sektöründeki ilk ve tek Japon ortaklığı olan Abdi İbrahim Otsuka’nın yaşama, keşfetmeye, iyileştirmeye inanan, cesur ve yenilikçi bir şirket olduğunu belirterek, sergiyi DenizBank iş birliği ile İstanbullu ziyaretçilere bir kez daha ulaştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Taşpolatoğlu şöyle devam etti: ‘’Abdi İbrahim Otsuka, 107 yıldır iyileştirme tutkusuyla çalışan Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim ile dünyanın en büyük 30 ilaç firması arasında yer alan Otsuka’nın güçlü iş birliğinden doğdu. Otsuka’nın sahip olduğu yüksek teknoloji ve Ar-Ge gücünü Türkiye’de sağlık sektörünün hizmetine sunuyoruz. Dünyada ilk ve tek olan tedavileri Türkiye’ye getiriyoruz. Teknoloji transferinin yanında yerli üretime de katkı sağlıyoruz. İşin diğer ayağında ise Abdi İbrahim’in bir asrı aşkın süredir temel değerlerinden bir olarak kabul ettiği toplumsal sorumluluk bilinci var. Bilhassa psikiyatri hastalarının sosyal hayatlarında karşı karşıya kaldıkları zorluklarla ilgili farkındalık yaratmak ve onlara daha fazla destek olabilmek amacıyla hareket ediyoruz. Bu sergi aracılığıyla şizofreni hastalığıyla hasta ya da hasta yakını olarak yüzleşmiş kesimlere yalnız olmadıklarını hatırlatırken, hastalıkla yüzleşmemiş olanlara da bu hastalığa maruz kalanlarla empati kurabilmeleri için bir fırsat sunmayı hedefliyoruz. Biz Abdi İbrahim olarak hayatı iyileştirmeyi kendimize misyon olarak seçmiş bir şirketiz. Her gün işimize bu idealle gidiyor, buna hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bankacılık sektörünün saygın markalarından DenizBank’ın aynı ulvi duygular etrafında bizimle iş birliği yaparak bu güzel salonun kapılarını bizlere açmasından büyük mutluluk duyuyorum. DenizBank’ın bu duyarlılığının toplumun her kesimine yayılması halinde, şizofreni hastalarına ve bu tip hastalıklarla mücadele eden herkese, toplum olarak, kurumlar ve bireyler olarak çok daha fazla destek olabileceğimize inanıyoruz.’’ 

Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin: “Abdi İbrahim Otsuka olarak, her adımda daha fazla hayatı iyileştirmek, hastaların yaşamlarına değer katmak için çalışıyor, sosyal projeler gerçekleştiriyoruz. Özellikle psikiyatri hastalıklarında, hastalığın kendisinden bile zor olan bir sorun söz konusu: Toplumsal damgalama. Damgalama, yani toplumdaki ön yargılar hastalığın verdiği zarardan çok daha büyük. Şizofreni konusunda toplumu bilinçlendirmek, hastalarla empati yapabilmeyi sağlamak üzere 2015 yılında ‘Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ sergisini hazırlayarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’ye taşıdık. 4 yılda 2 milyondan fazla insana ulaşmayı başardık. İlk günden itibaren büyük ilgi gören bu sergi, pek çok önemli ödülün de sahibi oldu. Bundan sonraki adımda sergimizi Türkiye’nin diğer illerine de götürerek daha çok insana ulaşmayı ve şizofreni konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Bu toplumsal duyarlılığı bizimle paylaşarak, bu yıl sergimize ev sahipliği yapan DenizBank ve DenizGaleri’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)