BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray'ın borcu yabancı basında----

Galatasaray'ın borcu yabancı basında

Galatasaray'ın borcu yabancı basında
07 Ekim 2013 - 15:41 www.finansgundem.com

Galatasaray'ın kısa vadeli borçları Manchester United'in borçlarını 8'e katladı

Türkiye'nin 4 büyük futbol kulübünün giderek artan borçları yabancı basında konu edildi. Bloomberg'de "Borçlarını azaltan Manchester United Türk futbolunun çürüdüğünü gösterdi" başlığıyla yer alan haberde, Galatasaray'ın kısa vadeli borçlarının 57 milyon dolara yükseldiği belirtilerek Eylül sonu itibariyle kulübün 4.5 milyon dolar nakdi bulunduğu, bunun yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bir sezon ücretini karşılamadığı yazıldı.
Diğer kulüplerin de net borçlarında büyük artışlar yaşandığı vurgulandı. Buna göre Beşiktaş'ın kısa vadeli net borçlarının nakitlerine oranı 24 kata, Trabzon'un 41 kata Fenerbahçe'nin ise 8.3 kata ulaştı. Galatasaray'ın kısa vadeli borçlarının miktar olarak 4 büyük kulüp arasında en yüksek borç olduğu belirtilen haberde buna karşın net borçların nakde oranının 13 kat olduğu ve bu oranın Beşiktaş ve Trabzon'dan daha az olduğuna dikkat çekti.
"MANCHESTER UNITED'I SOLLADI"
Galatasaray ile Manchester United'ın bilançolarının kıyaslanmasında da çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre Galatasaray'ın 2013 üçüncü çeyrek bilançosuna göre borçlarının faiz, amortisman ve vergi öncesi kârına (FAVÖK) oranı 17.4'ü buldu. Aynı oran Manchester United'da 3.9'da bulunuyor. Galatasaray'ın kısa vadeli borcu da yıllık 3 katı daha fazla gelir yaratan Manchester United'dan 8 kat daha fazla seviyede bulunuyor.
SADECE FENERBAHÇE KÂR ETTİ
Galtasaray 31 Mayıs'ta biten bilanço döneminde 99 milyon lira net zarar yazarken, Beşiktaş'ın zararı 68.3 milyon lira, Trabzonspor'un zararı da 61.2 milyon lirayı buldu. Bu bilanço döneminde sadece Fenerbahçe 1.6 milyon lira kâr edebildi. Fenerbahçe'nin kârı da bir önceki döneme göre yüzde 73 düşüş gösterdi. 4 büyük kulübün de banka borçlarının bulunduğu hatırlatılan haberde Galatasaray'ın çoğu dolar cinsinden toplam 115 milyon dolar borcunun bulnduğu, faizlerininde yüzde 5.5 ile 8,75 arasında değiştiği hatırlatıldı.
"KULÜPLER FİNANSAL AÇIDAN ÖLDÜ"
Haberde Beşiktaş'ın eski yöneticisi İbrahim Altınsay'ın da görüşlerine yer verildi. Altınsay'ın "Kulüpler finansal açıdan öldü. Fakat cesetleri çürümeye henüz başlamadı" ifadeleri dikkat çekti.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AYHAN07 Ekim 2013 20:04

    GS yi fb linin eline versen bu kadar zarar veremez battı klüp

  • KAAN07 Ekim 2013 20:02

    ŞİKEDEN sonra fb ts bjk batmıştı,gs tam arayı açacakken nasıl becerdilerse 10 yıl fark atacakken klüp karıştı borca battı helal size

  • borsa kartalı07 Ekim 2013 17:59

    bu kulüpler neden gözaltına alınmıyor küçük yatımcıların almasınımı bekliyorlar

  • EKO07 Ekim 2013 16:50

    FENERİN DE 142,5 MİLYON TL, ONU DA BELİRTİP HABER YAPMANIZI BEKLİYORUZ BORSAGÜNDEM,BJK GS Yİ BIRAKIN, HİÇ OLUMSUZ HABER YAPMADIĞINIZ FENERİ DE HABER YAPIN