BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray'dan KAP'a son dakika açıklaması----

Galatasaray'dan KAP'a son dakika açıklaması

Galatasaray'dan KAP'a son dakika açıklaması
30 Aralık 2014 - 20:10 www.finansgundem.com

Galatasaray Kulübü, Prandelli'nin sözleşmesiyle ilgili KAP'a bir bildirimde bulundu.

Galatasaray Kulübü, Prandelli'nin sözleşmesiyle ilgili KAP'a bir bildirimde bulundu.
 
KAP'a yapılan açıklama şöyle;
"Şirketimiz ile Cesare Prandelli arasındaki sözleşme 28.11.2014 Cuma günü Bakırköy 27. Noterliği'nin 21161 yevmiye numaralı ihtarnamesi ile haklı nedenlere dayanılarak feshedilmiştir. 

Fesih ihtarnamesi aynı gün saat 16:11'de tarafımızca e-posta yoluyla Sayın Prandelli'nin avukatına ve danışmanına da iletilmiştir. 
 
Aynı gün yani 28.11.2014 Cuma günü saat 18:53'te, Sayın Prandelli tarafından imzalanan ve fesih ihtarnamesini tebliğ aldığını ve feshin haksız olduğunu beyan eden yazı, Sayın Prandelli'nin avukatı tarafından e-posta yoluyla tarafımıza gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GALATASARAY İLE PRANDELLİ FIFA'LIK OLUYOR
Öte yandan İtalyan teknik adamın 2 aylık alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle Galatasaray'ı şikayet etmeye hazırlandığı ifade edildi.

NTV Spor'a konuşan Cesare Prandelli'nin yardımcısı Silvia Berti, İtalyan teknik adamın sarı-kırmızılı kulüple sözleşmelerinin devam ettiğini söylediğini belirtti.

Prandelli'nin kulüpten 2 aylık alacağı olduğunu dile getiren Berti, "10 gün önce ekim ve kasım ödemelerimizi istediğimize dair bir yazı gönderdik. Şu ana kadar bir ödeme yapılmadı. Eğer 31 Aralık'a yani yarına kadar bu ödemeler yapılmazsa FIFA sürecini başlatacağız. Sözleşmemizin geri kalanıyla ilgili bir isteğimiz olmadı ancak bu konuda FIFA karar verebilir" diye konuştu.

Yasaman: Prandelli tüm alacaklarını istiyor
Galatasaray Kulübü'nün yollarını ayırdığı İtalyan  teknik direktör Cesare Prandelli'nin, sözleşmesindeki gelecek yılı da kapsayan  tüm alacaklarını istediği belirtildi. 

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "Prandelli'nin avukatı, sözleşmeyi haksız şekilde feshettiğimizi ve  kalan haklarını istediklerini söyledi" dedi.
 
Yasaman, Prandelli'nin sözleşmesini haklı nedenlerle feshettiklerini  dile getirerek, bunu da kendisine noter aracılığıyla bildirdiklerini söyledi.  Prandelli'nin tebligatı aldıktan sonra yapılan sözleşme feshinin haksız olduğuna  dair cevap verdiğini belirten Yasaman, şunları kaydetti: "Sözleşmenin devam ettiğine dair söylemler var ancak böyle bir şey  yok. Çünkü tebligatı aldı. Avukatı da bize iki aylık alacaklarının olduğunu,  sözleşmeyi de haksız şekilde feshettiğimizi ve geri kalan haklarını istediklerini  söyledi.  Biz de buna karşı hukuki cevabı hazırladık, yollayacağız. Neticede bu  hukuki sürece gitti. Zaten gideceği yer UEFA. Onu söylüyor. Biz de UEFA'ya  gitmeden önce 'sulh görüşmesi yapalım' diyoruz. Eğer anlaşamazsak UEFA'ya gidecek. Biz haklı olarak sözleşmeyi feshettiğimiz için ödeme yapmak  istemiyoruz."
 
Yasaman, Prandelli'nin iki aylık ödemesinin yapılmadığıyla ilgili de  "Bir aylık ödemesi yapılmamış. Mali birimler ödeme planına almışlardır. Bu  alacağını ödeyeceğiz, fesihten sonraki ödemeyi yapmayacağız" ifadelerini  kullandı.
 
"Bu sezonki ödemelerini yaparak sulh yoluna gidebiliriz" 
Yasaman, Prandelli'nin bir yıllık ödemelerini yaparak anlaşma yoluna  gidebileceklerini söyledi. İtalyan teknik adamla sözleşme imzalayan Galatasaray Kulübü Eski  Başkanı Ünal Aysal'ın "Prandelli de ben de gönül adamıyız. Prensipler üzerine  konuşuyoruz. Ayrılık durumunda para sorununun olacağını sanmıyorum" şeklindeki  sözlerinin belirtilmesi üzerine Yasaman, "O lafta kalıyor. Ortada bir sözleşme  var ve rakamlar büyük. Bu gönül işi değil, para işin içine girdiği zaman böyle  şeyler oluyor. Bizim haklı sebeplerimiz var ama yine de bu sezonki ödemelerini  yaparak sulh yoluna gidebiliriz. Ancak gelmiyorlar. Biz haklı sebeplerle  sözleşmeyi feshettik. Tabi anlaşamazsak sonuca mahkeme karar verecek"  değerlendirmesinde bulundu.
 
"Gelecek sezonu da almak istiyorlar" 
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, şartlar nedeniyle  Prandelli'nin sözleşmesini feshettiklerini, kendisine herhangi bir nezaketsizlik  yapmadıklarını anlatarak, "Biz onlara 'gelin görüşelim' diyoruz ama avukatıyla  görüşmemizi istedi. Anlaşamazsak, mahkemede çözülür. Onlar görüşmeye  yanaşmayarak, gelecek sezonu da almak istiyorlar. Böyle bir yola başvuruyorlar.  Onu hak edip etmemesi mahkemede belli olacak. Biz görüşelim anlaşalım istiyoruz.  Sözleşmedeki hükümlere göre anlaşma olmazsa dava CAS'ta görülecek" ifadelerini  kullandı.

Prandelli'nin sözleşmesi 
Galatasaray, Cesare Prandelli ile 7 Temmuz'da 2 sezonluk sözleşme  imzalamıştı. Sarı-kırmızılı kulüp, İtalyan teknik adama yıllık 2 milyon 295 bin euro olmak garanti ücret ve kazanılan başarılara göre çeşitli primler ödemeyi  taahhüt etmişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)