BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray'da ekonomik kriz!----

Galatasaray'da ekonomik kriz!

Galatasaray'da ekonomik kriz!
12 Ağustos 2014 - 06:48 www.finansgundem.com

Geçen sezon UEFA'dan uyarı alan Sportif A.Ş, bu sezon 30 milyon Euro'dan fazla zarar etmemek zorunda

Geçen sezon devre arasında 10 futbolcuya imza attıran Galatasaray, yeni sezon öncesi Olcan Adın, Sinan Bolat ve Yasin Öztekin'den başka transfer yapamadı.

Galatasaray 'ın transfer sezonundaki suskunluğunun nedeni, 5+3'lük yabancı kontenjanının dolu olmasının yanı sıra sıcak para ... Geçen sezon UEFA'dan uyarı alan Sportif A.Ş, bu sezon 30 milyon Euro'dan fazla zarar etmemek zorunda. Bir diğer sıkıntı ise 60 milyon TL'nin üzerindeki vergi borcu. Zira beklenen vergi affının henüz gerçekleşmemesi bütçede önemli bir delik oluşturdu.

Galatasaray, geçen yıl 45 binden fazla kombine satmış ve kombine gelirinde rekor kırmıştı. Bu sezon ise 26 binde kalan kombine satışının büyük bölümü kale arkası tribünler olduğu için gelir geçen yılın çok altında.

Başkan Ünal Aysal ve ekibi, göreve geldikten bu yana yaptıkları başarılı sponsorluk anlaşmaları ile geliri artırmıştı. Ancak sponsorluk gelirlerinde bir numara olan forma reklamında büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

Forma reklamı için Türk Telekom ile 5 yıldır yapılan anlaşma bu yıl sona erdi ve Türk Telekom anlaşmanın son anına kadar vazgeçtiğini kulübe bildirmedi. Bu yüzden Aysal ve ekibi, büyük sıkıntı içine düştü ve sponsorluk için görüştüğü diğer firmalarla pazarlık şansı azaldı. Ayrıca sarı-kırmızılı kulübün devlet ile olan ilişkilerinin iyi olmaması, stadın işletme hakkı ve çatısı yüzünden davalık olmaları Türk Telekom'un anlaşmayı uzatmamasına neden olarak ileri sürüldü.

Galatasaray'ın sponsor sıkıntısı sadece forma reklamıyla sınırlı kalmadı. Erkek basketbol takımının ana sponsoru firma da sponsorluktan çekildi ve basketbol şubesi de aynı sıkıntının içine düştü.

Galatasaray üst üste gelen sıkıntılarla boğuşurken, futbol takımına beklenen transferleri yapamadı. Ayrıca geçen sezon devre arası transferlerinden olan Izet Hajrovic'den edilen zarar da bütçeyi zorladı. Yönetim, transferi düşünülen oyuncularda öncelikle kiralama yoluna giderek, bütçedeki açığı kapatmayı planlıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)