BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray seçime gidiyor?----

Galatasaray seçime gidiyor?

Galatasaray seçime gidiyor?
09 Ekim 2013 - 17:45 www.finansgundem.com

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında gergin anlar yaşandı. Sarı-Kırmızılılar'da muhalefetin sesi yüksek çıktı...

Galatasaray'da sular durulmuyor... Art arda gelen başarılara rağmen Teknik Direktör Fatih Terim'le, camia içinde pek çok kişinin yanlış bulduğu şekilde yolların ayrılmasının ardından Sarı-Kırmızılılar'da muhalefetin sesi daha yüksek çıkmaya başladı.
Habertürk'te yer alan habere göre, Divan Kurulu'nun bugünkü toplantısından önce başta Terim'in ayrılmasıyla ilgili olmak üzere birçok konuda eleştirileriyle yönetimi zor durumda bırakacağının işaretlerini veren Hayri Kozak, kürsüye çıktı ve sert sözler sarfetti. Ancak asıl bombayı bir başka Divan Kurulu Üyesi Abdullah Tirali patlattı.
Toplantıda söz alan ve İl Dernekler Müdürlüğü'nden aldığı bir belgeyi üyelerle paylaşan Tireli, Galatasaray'da 2014 yılında seçimli genel kurula gidilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Tireli, Galatasaray yönetiminin görev süresinin seçildiği günden itibaren 3 yıl olduğunun ve bu süre dolar dolmaz seçime gidilmesi gerektiğinin yazıldığı belgeyi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na sundu. Buna göre Galatasaray'ın, 2014 Mayıs'ında seçime gitmesi gerekiyor.
İşte o belge:

Galatasaray'ın Ekim Ayı Divan Kurulu Toplantısı, Hayrettin Kozak'ın sarı-kırmızılı takımın eski teknik direktörü Fatih Terim'in takımdan gönderilişiyle ilgili yaptığı açıklamalar damga vurdu. Galatasaray Divan Üyesi Hayrettin Kozak, "Terim'in gönderiliş şekli, Galatasaray gelenekleriyle bağdaşmamaktadır" dedi.
"ESKİ YÖNETİMDEN 7 KİŞİ DIŞARIDA BIRAKILDI"
Galatasaray'da görevden alınan Teknik Direktör Fatih Terim'in gönderilmesinin ardından yönetime ilişkin sert eleştirilerde bulunan Kozak, son birkaç ayda Galatasaray'da iz bırakacak 2 olay olduğuna dikkat çekerek, "Biri erken seçimdi. Eski yönetimden 7 kişi dışarıda bırakıldı. Bu arkadaşlarımız, Başkan Aysal tarafından engel olarak görüldükleri için saf dışı bırakılmıştır. İkinci olay ise; Fatih Terim'in görevden alınmasıdır" diye konuştu. Galatasaray Divan Üyesi Hayri Kozak, konuşmasının ikinci bölümünde Fatih Terim'in sarı-kırmızılı kulübe katkılarını dile getirdi ve Divan toplantısına katılanlarda Kozak'a alkışlarla destek verdi.
"11 TEMMUZ 2011'DE AYSAL'A İNANILMAZ YETKİLER VERİLDİ"
Fatih Terim'in gönderilişi sırasında, Florya'da yanında olduğunu söyleyen Hayri Kozak, "Böyle bir gönderme şekli kesinlikle kabul edilemez. Başkan'ın kendisine engel olarak gördüğü yönetici arkadaşlarımızı dışarıda bırakarak başlattığı operasyon, Terim'le devam etti. Fatih Terim, Milli Takım'ın başına geçmeyi Başkan'ın da izniyle kabul etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Terim'e hiçbir şekilde sözleşme göndermemişti. Bugün böyle bir sözleşme ortada yok. 11 Temmuz 2011'de Aysal'a inanılmaz yetkiler verildi. O gün Aysal pek çok söz vermişti ama hiçbirini tutmadı" şeklinde konuştu.
"İYİYE GİDEN HİÇBİR ŞEY YOK"
Sarı-kırmızılı kulübün divan üyesi Hayri Kozak, açıklamalarının son bölümünde kulübün giderlerinin arttığını hatırlatarak, "Borçlarda hiç düşme olmadığını rakamlar söylemektedir. 2012'nin başında 475 milyon TL olan borç, 2012 sonunda 406 milyona inmiş. 2013 Mayıs'ın da 479 milyon TL'te çıkmıştır. İyiye giden hiçbir şey yok. Kulübün bugünkü değeri, 388 milyon TL'dir. Şirketler birleştiğinde 1 milyar TL'ye ulaşıyor. Yani 3 yılda kulübün değeri üçte bire düşmüştür. Bunca yıldır bu ve buna benzer konuları bu salonda söylemekteyim. Ama bu konuşmalarım bu duvar arasında kayboluyor" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)