BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray o oteli satacak!----

Galatasaray o oteli satacak!

Galatasaray o oteli satacak!
06 Nisan 2016 - 11:53 www.finansgundem.com

Galatasaray yönetimi Mecidiyeköy’deki oteli 150 milyon dolara satarak kulübün borç yükünü azaltmak istiyor

Sarı-Kırmızılılar, maliyeti 30 milyon dolar’ı bulan Mecidiyeköy’deki oteli kiralama düşüncesinden vazgeçiyor. Yılda 40 milyon dolar’a yakın faiz ödeyen Dursun Özbek yönetimi, 150 milyon dolar civarında bir fiyata oteli satıp borç kamburunu biraz olsun azaltmayı hedefliyor.

UEFA’dan gelen bir yıllık men cezası ile büyük bir gelir kaybına uğrayan ve banka borçlarına her yıl milyonlarca dolar ödemek zorunda kalan Galatasaray yönetimi, mali darboğazı aşabilmek için çareyi Mecidiyeköy’de yaptırdığı oteli satmakta buldu.

Başkan Dursun Özbek’in ilk kez mali genel kurulda dile getirdiği ‘oteli satma’ düşüncesini harekete geçirmek için düğmeye bastığı ve alınan kredi ile birlikte toplam maliyeti 30 milyon Dolar’ı bulan otelin, temmuz ayında tamamlanır tamamlanmaz satışa çıkarılacağı bildirildi.

Yönetim, oteli 150 milyon dolar civarı bir rakama satıp 120 ila 125 milyon dolar’a yakın kar elde etmenin planlarını yapıyor.

Genel Kuruldan onay istenecek

Bu parayı tamamen artan banka kredi borçlarını kapamak için kullanacak olan başkan Dursun Özbek, kulübün belini büken yüksek faiz bedellerinden kurtulmayı hesaplıyor. 17 bin metrekare üzerine inşâ edilen oteli önce kulübün işleterek yılda 5 milyon dolar gelir elde edeceğini belirten yönetim, daha sonra yaptığı hesapla bu plandan vazgeçmiş ve satarak gelir elde etme yöntemini belirlemişti.

Sarı-Kırmızılı kulüp, Banka faizleri ve borçlar nedeniyle senede 40 milyon dolar’a yakın Faiz ödüyor. Satıştan gelecek sıcak parayla bütçede rahatlama hedefleniyor. Başkan Dursun Özbek’in kendi projesi ile hayata geçen otelin satışı için, mayıs ayında genel kuruldan onay alınması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)