BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray kararını verdi!----

Galatasaray kararını verdi!

Galatasaray kararını verdi!
09 Aralık 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

İtalyan teknik direktör ve oyuncular, Juventus’u yenerek Şampiyonlar Ligi’nde yola devam etmeleri konusunda fikir birliğine vardı

Avrupa kupalarındaki kaderini Juventus’la salı günü oynayacağı maçta çizecek olan Galatasaray’ın önünde üç seçenek bulunuyor.

Cim-Bom, İtalyan şampiyonunu mağlup etmeyi başarırsa Şampiyonlar Ligi’nde geçen sene olduğu gibi bir üst tura çıkacak. Beraberlik ve yenilgi durumunda ise Kopenhag-Real Madrid maçının sonucuna göre sarı-kırmızılı takımın, UEFA Avrupa Ligi’ne gidip, gitmeyeceği netleşecek.
Milliyet'te yer alan habere göre, Başkan Ünal Aysal’ın, “Juventus maçı hayati bir maç değil. Avrupa Ligi’nde devam etmenin de Galatasaray’ın marka değerine katkısı var. Benim isteğim önce Real Madrid’in, Kopenhag’ı yenerek Danimarkalıları saf dışı bırakması” sözleri geniş yankı uyandırırken, Milliyet iki kupa arasında gidip gelen Aslan’ın stratejisini öğrendi.

Buna göre Teknik Direktör Roberto Mancini ve oyuncular kesinlikle bir üst tura çıkarak Şampiyonlar Ligi’nde yola devam etmeyi arzuluyor. Geçen sezonki gibi iyi bir kura ile de çeyrek finalin uzak bir hedef olmadığı görüşünde birleşen sarı-kırmızılılar, “Gruplardan sonra eleminasyon sistemi var. Orada her sonuç olabilir. Real Madrid’e 3-0 kaybettiğimiz ilk maçtan sonra bile az kalsın bir mucizeyi gerçekleştiriyorduk. Bu yüzden küçük düşünemeyiz. Galatasaray’ın her sene gruptan çıkması kulübün vizyonuna uygun. Avrupa Ligi’nde belki üst turlar hatta kupayı kazanmak daha olası ama tercihimiz Şampiyonlar Ligi” ifadelerini kullandılar.

‘Avrupa’da kalmalıyız’

Yöneticiler de benzer görüş belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nde üst tur demek para ve prestij demek. Geçen sezon performansa dayalı gelirlerimiz 20 milyon euroydu. Havuz gelirlerinde beklediğimizin çok altınta bir para kazansak da totalde performans gelirleri ile beraber 25 milyon euro kasamıza girdi. Başkan şu noktada haklı. Avrupa’da olmak ve devam etmek prestij için önemli. Realist bir yaklaşım gösterdi. Çünkü bu kadar pahalı bir takım mutlaka Avrupa arenasında olmalı” diye konuştu.

Biraz şans, biraz kalite

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Juventus maçı öncesi İtalyan basınına çarpıcı açıklamalar yaptı. Juventus’a yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesine özel bir röportaj veren sarı-kırmızılı hoca, İstanbul’da oynamanın avantajını kullanmak istediklerini vurguladı.Galatasaray’ın başındaki ilk sınavını Juventus’a karşı verdiğini hatırlatan Mancini, “Benim İstanbul’a gelişimin üstünden sadece iki gün geçtikten sonra Juventus ile deplasmanda karşılaştık. Bu özel bir maçtı. Torino’da çıkarttığımız iyi mücadele sayesinde bugün halen yükselme şansımız sürüyor. İlk maçtaki gibi biraz şans, biraz kalite ve dikkatle bir üst tura çıkmak için oynayabiliriz” ifadelerini kullandı.

‘Taraftarımız olağanüstü’

Cim-Bom’un teknik patronu, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak için bu kez kazanmak zorunda olduklarının altını çizdi. Mancini, “Ciddiyet içinde, gerilmeden, şüphe etmeden oyunumuzu oynamalıyız. Salı günü, sahaya indiğimizde ilk yapmamız gereken, elimizdeki şansları bilerek oynamak olmalı. Kendi evimizde oynuyoruz bu bir avantaj. Futbolda her şey olabilir” diye konuştu.
Röportajda Mancini’ye, Juventus kalecisi Buffon’un çekindikleri üç şeyi, “Mancini, Galatasaray’ın uluslararası tecrübeye sahip oyuncuları ve ateşli taraftarlar” olarak sıraladığı hatırlatıldı ve İtalyan hocadan kendisini endişelendiren faktörleri sayması istendi. İtalyan hoca şunları söyledi:
“Juventus’un avantajı beraberliğin de yetiyor olması. Rakibimiz Avrupa’nın büyük takımlarından biri. Her sene gelişiyorlar. Dolayısıyla maçın zor olacağını söyleyebilirim. Buffon’un da dediği gibi, büyük bir taraftarımız var. Gerçekten olağanüstüler. İnanıyorum ki bu önemli maçta bize yardım edeceklerdir.”

Orta sahaları fena değil!

Roberto Mancini, Juventus kaptanı Andrea Pirlo’nun sakatlığı yüzünden maçta forma giyemeyeceğinin hatırlatılması üzerine İtalyan ekibinin güçlü bir orta sahaya sahip olduğunu söyledi. Galatasaray’ın hocası, “Pirlo olmasa da onlar Vidal, Marchisio ve Pogba gibi oyunculara sahipler. Öyle görünüyor ki hiç fena bir orta saha değil” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)