BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray: 5-0 Antalyaspor----

Galatasaray: 5-0 Antalyaspor

Galatasaray: 5-0 Antalyaspor
11 Mart 2019 - 19:58 www.finansgundem.com

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Antalyaspor'u evinde 5-0 mağlup etti

Galatasaray Antalyaspor maçı ile Spor Toto Süper Lig’de 25. hafta heyecanı sona erdi. Medipol Başakşehir ve Beşiktaş’ın kazandığı haftada Galatasaray, konuğu Antalyaspor karşısında 5-0’lık skorla rahat kazandı ve zirve takibini sürdürdü. Galatasaray puanını bu sonuçla 49’a yükseltti. Aslan 5 puan farkla Beşiktaş’ın önünde, 8 puan farkla ise lider Medipol Başakşehir’in gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Antalyaspor ise 32 puanla 10. sırada kaldı ve tehlike hattından uzaklaşamadı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 17’de Sofiane Feghouli, 65’te ve 78’de Henry Onyekuru, 68’de Badou Ndiaye ve 90+4’te Mbaye Diagne’den geldi. Altı haftalık aradan sonra golle buluşan Henry Onyekuru 11. lig golüne ulaştı ve Galatasaray formasıyla bu sezon çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu.

DAKİKA DAKİKA MAÇTAN NOTLAR

MAÇ BİTTİ! Galatasaray, özellikle ikinci yarısında müthiş bir performans sergilediği maçta Antalyaspor'u 5-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup etti.

90+ 5 .dk: Gol Mbaye Diagne

90.dk: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89.dk: GOL GEÇERSİZ! VAR incelemesi sonrası Belhanda'nın pası sırasında Diagne'nin ofsaytta olduğu tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı. Durum 4-0...

87.dk: DIAGNE ATTI! Belhanda'nın pasıyla penaltı noktası üzerinde topu alan Diagne şık hareketlerle önünü boşaltıp sert bir vuruşla ağları sarstı: 5-0

84.dk: Galatasaray'ın dört gol bulduğu bu maçta günün en başarılı isimlerinden biri de şüphesiz Fernando Muslera oldu. Uruguaylı kaleci özellikle 1-0'dan sonra birbirinden kritik kurtarışlara imza atarak takımının farkı açmasına büyük katkı sundu.

82.dk: DİREKTEN DÖNDÜ! Orta alanda buluştuğu topla birlikte içeri kat eden Fredy ceza alanına girmeden sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Muslera'nın parmak uçlarıyla dokunduğu top direkten dışarı çıktı.

81.dk: YİNE MUSLERA! Sol kanattan içeri sokulan Serdar Özkan son çizgiye indi ve çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Muslera yakın mesafeden gelen bu şutu da tokatlamayı başardı.

80.dk: Oyuncu Değişikliği Papa Alioune N'Diaye Konstantinos Mitroglou

78.dk: GOL! Ndiaye'nin orta alandan gönderdiği uzun topla sağ kanattan hareketlenen Feghouli'nin pasında Onyekuru penaltı noktası üzerinde bekletmeden yerden vuruşunu yaptı, top köşeden ağlara gitti: 4-0

75.dk: Galatasaray'da Emre Taşdemir yerini Martin Linnes'e bıraktı.

74.dk: Bu arada maçtaki ilk ofsayt bayrağı 73. dakikada sol kanattan savunma arkasına sarkmak isteyen Emre Taşdemir için kalktı.

73.dk: Antalyaspor'da Charles yerini Serdar Özkan'a bıraktı.

71.dk: Maçta son 20 dakikaya Galatasaray'ın üç farklı üstünlüğüyle giriliyor. Bu arada tedavisi tamamlanan Muslera da ayağa kalktı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.

70.dk: Savunma arkasına gönderilen topa Doukara hareketlendi, bu sırada Muslera kalesini terk edip topu uzaklaştırırken iki oyuncu kötü şekilde çarpıştı. Yerde kalan Muslera için sağlık görevlileri sahaya davet edildi.

68.dk: GOL! Sağ kanattan gelişen Galatasaray ani atağında Feghouli'nin içeri çevirdiği topa kale alanı içinde savunma dokundu ancak uzaklaştıramadı, N'diaye fırsatçılığını konuşturarak yakın mesafeden topu ağlara yolladı: 3-0

65.dk: GOL! Rakip yarı alandaki etkili paslaşmaların ardından Belhanda'nın nefis derinlemesine topuna iyi hareketlenen Onyekuru bekletmeden yerden vurdu, top Boffin'in altından ağlara gitti: 2-0

61.dk: SON ANDA MUSLERA! Antalyaspor'da Diego uzaklardan şansını denedi, yerden seken topu son anda Muslera kornere çeldi. 

59.dk: Sağ kanattan içeri sokulan Doukara ters ayağıyla şutunu çekti, top farklı şekilde üstten auta gitti.

56.dk: Galatasaraylı taraftarlar da tempoyu yeniden yükseltmek için bu anlarda takımlarına olan desteğini artırdı.

53.dk: Antalyaspor ikinci yarının başından bu yana Galatasaray'a karşı koymakta zorlanıyor. Kontrol tamamen sarı-kırmızılı ekipte.

50.dk: Galatasaray'da Luyindama, Doğukan'a yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.

47.dk: Galatasaray ikinci yarıya da baskıyla başladı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrası Mariano'nun ortasında Diagne arka tarafa aşırdı, Donk'tan önce araya giren savunma topu uzaklaştırdı.

Türk Telekom Stadyumu'nda ikinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi! Galatasaray, soyunma odasına Feghouli'nin golüyle 1-0 önde gidiyor.

45.dk: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

43.dk: Galatasaray bu anlarda özelllikle Mariano'nun bulunduğu sağ kanattan yapılan ortalarla Antalyaspor savunmasını zorluyor.

40.dk: MÜTHİŞ POZİSYON! Orta alanda Ndiaye'nin kaptırdığı top sonrası Doukara yayın gerisinden müthiş vurdu, köşeden ağlara doğru giden topu Muslera aynı güzellikte kornere çeldi.

38.dk: Tempo bu bölümde yeniden yükselmeye başladı. Özellikle Antalyaspor ön alanda daha istekli görünürken Galatasaray da ani ataklarla etkili olmaya çalışıyor.

37.dk: DIAGNE VURDU! Onyekuru'nun pasında diziyle topu çok iyi kontrol eden Diagne ceza alanı ön çizgisinden dönerek çok sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

34.dk: İNANILMAZ KURTARIŞ! Antalyaspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Bahadır yakın mesafeden çok sert bir kafa vuruşu yaptı, Muslera üzerine doğru giden topu nefis bir refleksle kornere çeldi.

33.dk: Sofiane Feghouli, Süper Lig'de forma giydiği son 9 maçta 8 gole katkıda bulundu. (6 gol, 2 asist).

32.dk: Antalyaspor'da Charles, orta alanda kaptırılan top sonrası Onyekuru'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

31.dk: Antalyaspor'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka tarafa doğru açılan topu Muslera tokatladı, devamında savunma topu taca yolladı.

28.dk: SAVUNMADAN SEKTİ! Sol çaprazda topla buluşan Belhanda'nın ayak içiyle yaptığı vuruşta savunmadan sekip kaleye doğru yönelen top, Boffin'in bakışları arasında kornere çıktı.

27.dk: Mariano sağ taç çizgisi önünden müthiş bir orta kesti, Diagne'ye doğru giden topu kafayla araya giren Bahadır kornere yolladı.

26.dk: Galatasaray'ın Antalyaspor'a attığı son 3 golün 2'si Sofiane  Feghouli'den geldi.

24.dk: Topu uzaklaştırmak isterken Amilton'la çarpışıp yerde kalan Marcao'nun tedavisi saha içerisinde gerçekleşiyor.

22.dk: Antalyaspor akınında Doukara sol kanatta buluştuğu topla kaleyi denedi ancak çerçeveyi tutturamadı.

21.dk: Maçın başından bu yana ön alanda müthiş bir baskı uygulayan Galatasaray aradığı golü çok geçmeden buldu.

20.dk: Galatasaray, mücadelenin ilk 20 dakikasını 1-0'lık üstünlükle geride bırakıyor.

18.dk: Doğukan'a çarpıp ağlara giden topta şutu çeken Sofiane Feghouli'nin bu sezon Süper Lig'de 5 golü bulunuyordu.

17.dk: GOL! Diagne'den pası alan Feghouli ceza alanına girmeden hafif sağ çaprazdan sert vurdu, savunmada Doğukan'a çarpıp kaleci Boffin'i yanıltan top ağlara gitti: 1-0

15.dk: Ndiaye'nin derinlemesine pasıyla Emre Akbaba savunma arkasına hareketlenmek istedi ancak Diego kritik bir hamleyle tehlikeyi önledi.

14.dk: Yüksek tempoda başlayan maç üst üste yaşanan sakatlıkların etkisiyle bir nebze duruldu.

13.dk: Bu kez Belhanda'nın sert ortasında yakın mesafeden yüzüne top çarpan Amilton yerde. Oyun bir kez daha duraklıyor.

9.dk: Galatasaraylı taraftarlar da yüksek tempoya ayak uydurarak büyük bir coşkuyla takımlarını destekliyor.

7.dk: Maç oldukça tempolu başladı. Özellikle Galatasaray hücumda çok istekli bir görüntü sergiliyor.

6.dk: VURUŞ! Sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topa ceza alanı ön çizgisinden Feghouli gelişine vurdu, top üstten dışarı gitti.

5.dk: Bu kez Antalyaspor etkili geldi. Sol kanattan nefis hareketlerle içeri sokulan Doğukan'ın dar açıdan içeri çevirdiği topu iki hamlede Muslera kontrol etti.

4.dk: Boffin'in pası sonrası pres yaparak savunmadan topu çalan Ndiaye, bekletmeden şutunu çekti. Yerden giden top yandan auta çıktı.

2.dk: Bu arada az önceki karambolde Emre Akbaba'yla çarpışan Diego topsuz alanda kendini yere bıraktı. Bu sakatlık sebebiyle oyun duraklıyor.

1.dk: İlk dakika içerisinde Antalyaspor ceza alanında yaşanan karambolde Diagne yerde kaldı, Galatasaraylıların penaltı beklentilerine hakem karşılık vermedi.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

İLK 11’LER

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Belhanda, Ndiaye, Feghouli, Emre Akbaba, Onyekuru, Diagne

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

ANTALYASPOR: Boffin, Celutska, Bahadır, Diego, Chico, Hakan, Charles, Amilton, Fredy, Doğukan, Doukara

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

Nagatomo yok…

Sarı-kırmızılı ekipte, arka çapraz bağında esneme tespit edilen Japon sol bek Yuto Nagatomo’nun Antalyaspor’a karşı oynaması beklenmiyor. Galatasaray’da ayrıca Martin Linnes, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Norveçli sağ bek, bu akşamki karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda 26. haftada deplasmanda Bursaspor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)