BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGalatasaray başkanını seçti----

Galatasaray başkanını seçti

Galatasaray başkanını seçti
23 Mayıs 2015 - 15:50 www.finansgundem.com

Galatasaray Kulübü'nün olağan genel kurulunda oy sayma işlemi tamamlanırken, sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı açık oy farkıyla Dursun Özbek oldu.

Galatasaray Kulübü'nün olağan genel kurulunda oy sayma işlemi tamamlanırken, sarı-kırmızılı kulübün yeni başkanı açık oy farkıyla Dursun Özbek oldu.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda üyelerin oylarını kullandığı 15 sandıkta da sayım sonuçlandı. Genel kurul üyelerinden 2 bin 800 oy alan Dursun Özbek yeni başkan olurken, diğer adaylardan Turgay Kıran'a 534, Ahmet Özdoğan'a ise 442 oy çıktı.

Ayrıca, toplam 3 bin 842 oyun kullanıldığı seçimde, 66 oy da geçersiz sayıldı.

KONGREDE YAŞANANLAR
Sarı-kırmızılı kulübün 99. dönem yönetiminin belirleneceği genel kurul, Galatasaray Lisesi'nde start alırken, ilk olarak kongre divan başkanlığına Metin Ünlü seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sandık görevlilerinin onaylanması işlemine geçildi. Bazı sandıklarda adayların görevli olarak bildirdiği hiçbir ismin salonda bulunmaması, bu işlemin uzamasına neden oldu. Genel kurul divan heyeti, eksik görevliler yerine salondan aday isteyip, 3 görevlisi hazır bulunan sandıklardan kaydırma yaparak eksikleri telafi etti.

Sarı-kırmızılı kulübü gelecek 3 yılda yönetecek ekibin belirleneceği seçimde genel kurul üyeleri 15 sandıkta oylarını kullandı.

Kayıtları açık olup, aidatlarını yatırmış 7 bin 908 üyeden, yakın zamanda vefat eden ve kulüpte çalışanların düşülmesinin ardından, 7 bin 856 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyordu.

ADAYLAR OYLARINI KULLANDI
Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemine geçilmesinin ardından, mevcut başkan Duygun Yarsuvat ile başkan adayları Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan oylarını kullandı.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, 1 numara sandıkta oyunu kullanan Duygun Yarsuvat'ın oldukça neşeli olduğu gözlendi. Oy pusulasını hazırladığı sırada basın mensuplarına esprili olarak, "Beni çekmeyin. Kime oy verdiğim belli olmasın" ifadelerini kullanan Yarsuvat, oyunu attıktan sonra da "Şen ola Galatasaray diyorum. En son söyleyeceğim şey bu" diye konuştu.

Başkanlık koltuğunu devredecek olan Yarsuvat'a üyelerin ilgisi de yüksek oldu. Sarı-kırmızılı başkan, kendisiyle fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı.

ADAYLAR 3 NUMARALI SANDIKTA OY ATTI
Galatasaray Kulübü'nün 36. başkanı olabilmek için seçim yarışına giren Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan, 3 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

Sandık başına gelen ilk isim olan Dursun Özbek, kendi yönetiminin kullandığı kırmızı renkteki oy pusulasını basın mensuplarına gösterirken, "Çok güzel bir gün, Galatasaray yakışır, demokratik bir seçim. Kim seçilirse seçilsin eminim ki Galatasaray'a en iyi şekilde hizmet verecektir" diye konuştu.

Başkan adaylarından Ahmet Özdoğan, oyunu kullandıktan sonra medya mensuplarına kısa bir açıklamada bulunarak, "Galatasaray için hayırlısı olsun. Hepimiz Galatasaray için çalışıyoruz" dedi.

Seçimin sarı-kırmızılı kulüp için hayırlı olması temennisinde bulunan bir diğer başkan adayı Turgay Kıran ise "Yine Galatasaray değil, yeni bir Galatasaray diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan oy kullanacak olan genel kurul üyeleri, Ahmet Özdogan için “sarı”, Dursun Özbek için “kırmızı” ve Turgay Kıran için ise “gri” renkli oy pusulalarını kullandı.

ÜNAL AYSAL: "BU BİR BAYRAK YARIŞI"
Eski başkan Ünal Aysal da oyunu kullandı. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, 9 numaralı sandıkta oyunu kullanan Aysal, basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.

Ünal Aysal, seçimin sarı-kırmızılı kulübe hayırlı olmasını dileyerek, "Arkadaşlar, bu bir bayrak yarışı. 36. başkanımızı seçiyoruz. Camiamıza hayırlı olacak inşallah. Camiamızın sağduyusu ve kongremizin bu konudaki bilinci bize her zaman doğru seçimler yaptırmıştır. İnşallah bugün de öyle bir netice alacağız. Şimdiden seçilecek başkanımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

5 YIL SONRA OLAĞAN GENEL KURUL 
Sarı-Kırmızılı kulüp, üst üste yapılan olağanüstü seçimli genel kurulların ardından 5 yıl sonra olağan takvime göre bir kongreye gidecek. Galatasaray’da son olağan seçimli genel kurul, 27 Mart 2010’da Adnan Polat ve Adnan Öztürk’ün seçim yarışına sahne oldu. Polat’ın ikinci kez başkan olduğu bu kongre sonrası aradan geçen 5 yılda 3 kez olağanüstü seçimlere gidildi. Kulübün 34. başkanı olarak 14 Mayıs 2011 tarihinde olağanüstü genel kurulda Adnan Polat’ın yerine göreve gelen Ünal Aysal, 3 yıl için seçilen ilk başkan olma özelliği taşımasına karşın, görev süresinin ikinci yılında yeniden kulübü olağanüstü seçimli genel kurula götürerek yönetimini yeniledi. Aysal, üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçmesinin ardından tekrar olağanüstü kongre kararı alıp, bu kez aday olmadı. Aysal’dan başkanlık koltuğunu yine bir olağanüstü kongrede alan Duygun Yarsuvat, bu seriye son vererek kulübü olması gereken tarihte olağan genel kurula taşıdı.

REKOR ALİ SAMİ YEN’DE 
G.Saray Kulübü’nün 110 yıllık tarihinde şimdiye dek 35 farklı kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, en uzun süre bu görevde kalan isim konumunda. Sarı-Kırmızılılar’da 1905-1918 tarihlerinde üst üste 13 yıl süreyle başkanlık görevini üstlenen Ali Sami Yen, 1925 yılında 1 yıl daha bu görevi yaparak Sarı- Kırmızılı kulüpte toplam 14 yıl başkanlık görevini sürdürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)