BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGalatalı'dan yıl sonu dolar tahmini 2.05----

Galatalı'dan yıl sonu dolar tahmini 2.05

Galatalı'dan yıl sonu dolar tahmini 2.05
17 Şubat 2014 - 06:23 www.finansgundem.com

Fed kararlarının satın alındığını belirten Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galatalı, faiz artırımını takiben 1 milyar dolar sıcak para geldiğini söyledi

Akbank Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, doların yıl sonunda 2.05 ile 2.10 arasında bir noktaya geleceğini söyledi. Kadife Şahin'in Milliyet'teki haberine göre Merkez Bankası’nın (MB) faiz artırımından sonra Türkiye’ye yurtdışından 1 milyar ile 1.5 milyar dolar arasında sıcak para geldiğini söyleyen Galatalı, müşterilerine borsanın bu yıl yüzde 10 - 15 arasında değer kazanacağını söylediklerini belirtti.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) bazı hisse senetlerinin yüzde 20’ye yakın
değer kaybettiğini ifade eden Saltık Galatalı, “Biz müşterilerimize yatırım portföylerinde yüzde 20 - 25 oranında hisse senedine yer vermelerini öneriyoruz. Çünkü bazı hisse senetlerinin değerleri önemli oranda düştü. Yüzde 20’ye yakın değer kaybeden önemli hisseler var. Bu yıl biz İMKB’nin yüzde 10 - 15 oranında değer kazanmasını bekliyoruz” dedi.

‘FED satın alındı’

Borsada farklı sektörlerde pek çok hisse senedinin değerinin altında işlem gördüğünü belirten Akbank Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Londra’da düzenlenen Euromoney ödül töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akbank özel bankacılık alanında bu yıl 7. kez Euromoney tarafından Türkiye’nin en iyi bankası seçildi.
Saltık Galatalı, bu yıl dövizin seyri ve piyasalara ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:
“Dolar kuru bu yıl 2.05 ile 2.10 arasında seyreder. Yıl sonunda Türk Lirası (TL) / dolar kuru 2.05 olursa şaşırmam. Hisse senedi piyasasında da artış bekliyorum. İMKB’de yıl sonuna kadar yüzde 10 - 15 oranında değer artışı olur. Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) tahvil arzlarını azaltmasına ilişkin kararlarının büyük oranda satın alındığını, fiyatlara yansıltıldığını düşünüyorum. Bu yıl FED’ten dolayı ekstra bir olumsuzluk yaşanmasını beklemiyorum.
Faiz tarafında da Merkez Bankası, faizin üst bandını yüzde 12 olarak belirledi. Bu yıl faiz indirmek pek kolay olmayacak. Faiz indirmek için dünya piyasalarının likit olması lazım. Faiz indiriminin konuşulması için 2015’i görmemiz lazım.
Dünyanın 2015’te nasıl yön alacağını görürsek o zaman faizde farklılık olabilir. Bizim baz senaryomuzdu Faiz indirimi yok.”

Yurtdışından 2.5 milyar TL yeni kaynak getirdi

Akbank Özel Bankacılık, (Private Banking), Euromoney’nin ‘Türkiye’nin En İyisi’ (Best Private Banking) ödülünü yedinci kez kazandı.
Dünyanın en büyük fon yönetim kuruluşlarından Franklin Templeton işbirliğiyle Franklin Templeton Şemsiye Fon’larını Türk yatırımcılarına sunduklarını anlatan Galatalı, “Bu ve benzeri yenilikçi çalışmalarımızla sektörümüze öncülük etmeye devam ediyoruz. Private Banking birimimizin, böylesi uluslararası prestijli bir ödülü son 5 yılda ardı ardına olmak üzere Türkiye adına yedinci kez kazanmasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.
Galatalı, Türkiye’de ‘Yatırım Ekibi’ bulunduran tek özel bankacılık birimi olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“2013 yılında yönettiğimiz toplam varlık hacmi yüzde 11.8 artışla 19 milyar liraya çıktı. 2013 yılında 5 ilde 50 müşteri ilişkileri yönetmenimiz toplam 25 bin mevcut ve potansiyel müşteri ziyareti gerçekleştirdi. Genel Müdürlük Satış Ekibi tarafından 5 bin arama yapılarak 900 potansiyel müşteri ziyareti yapıldı. 2 bin 500 müşterimiz etkinlik, sergi, konser ve kokteyllerde ağırlandı.”
Galatalı, Akbank Private Banking olarak, 2013 yılında yurtdışı kaynaklı 2.5 milyar TL tutarında yeni para girişi sağladıklarını söyledi.

‘1 milyon TL’ye sahip kişi sayısı yüzde 28 arttı’

Türkiye’de özel bankacılık potansiyelinin her geçen yıl yükseldiğini belirten Saltık Galatalı, “Banka hesaplarında 1 milyon lira ve üzerinde parası bulunan yurtiçi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin sahip oldukları TL mevduat tutarı 2013’te, 2012‘ye göre yüzde 12.4 artarak 267.2 milyar liraya ulaştı” dedi.

66 bin kişi milyoner

Galatalı şöyle konuştu: “Bu tutarı 126.4 milyar lira ile 50 bin-250 bin lira arasındaki mevduatlar, 93.8 milyar lira ile 250 bin-1 milyon lira arasındaki mevduatlar, 67.1 milyar lira ile 10 bin-50 bin lira arasındaki mevduatlar, 29.4 milyar lira ile 10 bin liraya kadar mevduatlar izledi. Toplam mudi sayısı yıllık bazda yüzde 8.9 arttı ve 2013 sonu itibarıyla 58 milyon 230 bin kişiye ulaştı.
Hesabında 10 bin liraya kadar mevduat bulunan kişi ve kuruluşların sayısı 55 milyon 343 bin oldu. 1 milyon lira ve üzerinde paraya sahip yurtiçi yerleşik mevduat sahibi sayısı yüzde 28 dolayında artarak 66 bin 846 kişiye çıktı.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)