BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7'den küresel tedarik zinciri baskısına karşı iş birliği mesajı----

G7'den küresel tedarik zinciri baskısına karşı iş birliği mesajı

G7'den küresel tedarik zinciri baskısına karşı iş birliği mesajı
14 Ekim 2021 - 16:48 www.finansgundem.com

G7 ülkelerinin maliye bakanları, küresel ekonominin salgının ardından yeniden büyümeye geçerken artan küresel tedarik zinciri baskısına karşı birlikte hareket etme kararı aldı.

Washington'da düzenlenen G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na ilişkin İngiltere Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, küresel tedarik zincirindeki sorunların giderilmesi amacıyla iş birliği mesajı verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, küresel ekonominin salgından çıkarken tedarik zincirlerinin daha dayanıklı olmasını sağlamak için küresel iş birliğini artırmanın önemini vurguladı.

Sunak, "Tedarik zinciri sorunları küresel olarak hissediliyor. Dünyanın dört bir yanındaki finans liderleri, ortak zorlukların çözümü yolunda iş birliği yapmalı. Bugün toplantıda, önümüzdeki aylarda daha yakın çalışma konusunda anlaşmaya vardık. Birlikte güçlü ve dayanıklı bir (ekonomik) toparlanma inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının katıldığı toplantının ardından yapılan bir önceki açıklamada, merkez bankası dijital para birimlerinin merkez bankalarının parasal ve finansal istikrar hedeflerini yerine getirme kabiliyetine zarar vermemesi gerektiği belirtilmişti. Açıklamada, dijital para ve ödemelerdeki inovasyonun önemli faydalar sağlama potansiyeli olduğu ancak bunların önemli kamu politikası ve düzenleyici sorunları da gündeme getirdiği kaydedilmişti.

G7'den dijital para açıklaması: Finansal istikrar korunmalı

 

'Küresel ekonomi 2021'de rekor seviyede büyüyecek'

 

Küresel ekonomiye dair endişeler sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)