BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7’den fakir ülkelere 1 milyar doz aşı----

G7’den fakir ülkelere 1 milyar doz aşı

G7’den fakir ülkelere 1 milyar doz aşı
13 Haziran 2021 - 16:46 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, G7 Liderler Zirvesi'nin son gününde yaptığı kapanış konuşmasında G7 ülkelerinin fakir ülkelere gelecek yıla kadar 1 milyar doz aşı ulaştıracağını taahhüt ettiğini duyurdu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, G7 Liderler Zirvesi’nin son gününde yaptığı kapanış konuşmasında dünyanın en zengin 7 ekonomisinin fakir ülkelere gelecek yıla kadar 1 milyar doz aşı ulaştıracağını - bunun kısmen doğrudan, kısmen de COVAX aşı koalisyonunu finansman yoluyla olacağını - duyurdu. Johnson bu aşıların 100 milyon dozunun İngiltere tarafından taahhüt edildiğini belirtti. Ancak birçok gazeteci Johnson’a sorularını G7 ülkelerinin aşının paylaşımında ahlaki davranmadığı eleştirileriyle birlikte ileterek uluslararası toplumda aşı eşitsizliğine olan tepkiyi dile getirdi.

Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) Oxford-AstraZeneca aşısının 60 yaşın üzerindeki kişilerde uygulanmasının durdurulması gerektiğini duyurduktan kısa bir süre sonra konuşan Johnson “Dünyanın en popüler aşısı” diyerek aşıya övgü yaparken, şirket için de şu ifadeleri kullandı: “Popüler çünkü maliyetine satılıyor ve bu AstraZeneca’nın cömertliğidir. COVAX aşılarının yüzde 96’sı Oxford-AstraZeneca aşısıdır” dedi.

Fakir ülkelerin iklimle mücadelesine yılda 100 milyar dolar
İklimle ilgili güçlü bir mesaj da verilen zirveye ilişkin Johnson G7 ülkelerinin küresel karbon emisyonlarının yüzde 20’sini oluşturduğuna vurgu yaparak “Bu zirvede eylemin bizimle başlayacağından emindik. Cornwall’deki bu zirve tarihteki ilk net sıfır emisyonlu G7 zirvesidir” dedi. Reuters tarafından erişilen taslak sonuç bildirgesine göre G7 ülkeleri zirvede fakir ülkelerin karbon emisyonlarını düşürmesine ve küresel iklim kriziyle mücadele etmesine yardımcı olmak için yılda 100 milyar dolar harcama yapmayı taahhüt ettiler.

Merkel katıldığı son G7'den memnun ayrılıyor

Johnson ve Macron arasında Kuzey İrlanda krizi

Çin'den G7 ülkelerine rest

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)