BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7 Zirvesi'nde Rus altını yasaklanacak----

G7 Zirvesi'nde Rus altını yasaklanacak

G7 Zirvesi'nde Rus altını yasaklanacak
26 Haziran 2022 - 13:15 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Almanya’da bugün yapılacak G7 Liderler Zirvesi’nde Rus altın ithalatını yasaklayacağını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter üzerinden G-7 ülkelerinin Almanya’nın Bavyera eyaletinde bugün yapılacak G7 Liderler Zirvesi’nde Rus altın ithalatını yasaklayacağını duyurdu.

ABD, İngiltere, Kanada ve Japonya, G7 zirvesinin ilk günü olan bugün, Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak Rusya’ya karşı yeni yaptırımların bir parçası olarak Rus altın ithalatını yasaklayacak.

Johnson: Yaptırımlar, Putin’in savaş makinesi kalbini vuracak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Almanya’da yaptığı açıklamada, “Bugün duyuracağımız yaptırımlar, Rus oligarkları ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaş makinesi kalbini vuracak” dedi.

Johnson, “Putin, azalan kaynaklarını bu anlamsız ve barbarca savaş için heba ediyor. Ukrayna ve Rusya halkı pahasına egosunu besliyor. Putin rejimini finansman kaynaklarından mahrum bırakmamız gerekiyor. Müttefiklerimizle yaptığımız şey bu” diye ekledi.

 Rusya, geçen yıl yaklaşık 331 bin ton ile Çin'den sonra en çok altın üreten ikinci ülke konumunda bulunuyordu. Altın, Rusya'nın enerjiden sonra en önemli ikinci ihracat ürünü olarak biliniyor. İhracatı 2021’de yaklaşık 15 milyar euroyu buldu. Bununla birlikte, bu yaptırımlar yalnızca Rusya’da yakın zamanda çıkarılan altınla ilgili ve ambargo uygulanmadan önce elde edilen altını kapsamıyor.
(Şarku’l Avsat)

G7'nin ana gündemi: Rus petrolüne fiyat sınırlaması

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

Yaptırımlar karşısında ayakta kalabilecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)