BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG20’nin gündemi pandemi ve borç----

G20’nin gündemi pandemi ve borç

G20’nin gündemi pandemi ve borç
21 Kasım 2020 - 15:10 www.finansgundem.com

Pandemi nedeniyle video konferans şeklinde düzenlenecek ve iki gün sürecek zirvede küresel sıkıntılar ele alınacak


Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın ülkesi için önemli bir fırsat olarak gördüğü G20 zirvesi, pandemi nedeniyle video konferans şeklinde düzenleniyor. İki gün sürecek zirveye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel, Çin Devlet Başkanı Şi Jingping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta gelmek üzere G20 üyesi 19 ülke ile Avrupa Birliği temsilcileri katılıyor. Zirvede, 20 Ocak'ta görevini bırakması beklenen ABD Başkanı Donald Trump da son kez yer alacak. Trump, hem pandemiyle mücadeledeki tutumu hem de iklim korumaya ayak diremesi nedeniyle zirvenin frenleyicisi olarak görülüyor.
Suudi Arabistan'da yapılan, ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle video konferans şeklinde düzenlenen G20 zirvesinde salgınla mücadele, iklim koruma ve fakir ülkelerin borcu ele alınacak konular arasında bulunuyor.
 
YOKSUL ÜLKELERE BORÇ KOLAYLIĞI
 
G20 üyelerinden Avrupa Birliği (AB), dünyanın en yoksul ülkelerine borç kolaylığı tanınması konusunu zirvede gündeme getirecek. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, zirve öncesinde "Borç kolaylığı sağlanmasının şart olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Yoksul ülkeler için gündeme getirilen moratoryum, özellikle pandemi ile mücadelenin olumsuz etkilerinin atlatılması için elzem görülüyor. Uluslararası kalkınma ve yardım kuruluşları One ve Oxfam, korona pandemisi nedeniyle küresel çapta en az 200 milyon insanın daha aşırı yoksulluğa sürüklenmekle karşı karşıya olduğunu hatırlattı. G20 ülkeleri maliye bakanlarının geçen ay yaptıkları zirvede, fakir ülkelerin borçlarının 2021 Haziran'ına kadar askıya alınması kararına varılmıştı. Buna ilişkin bir sonraki kararın en erken ilkbaharda alınması bekleniyor.

IMF'den kriz uyarısı!

 

Putin kanser ameliyatı oldu iddiası

 

Fed kullanılmayan fonları hazineye devredecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)