BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinG20 öncesi kafe kaçamağı----

G20 öncesi kafe kaçamağı

G20 öncesi kafe kaçamağı
16 Kasım 2022 - 10:03 www.finansgundem.com

Çiçeği burnunda İngiltere Başbakanı Richi Sunak, G20 öncesi Kanada Başbakanı Trudeau ile popüler bir kafede buluştu. Sunak ve Trudeau’nun samimi tavırları dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Endonezya’nın Bali şehrinde gerçekleşen G20 zirvesinde dünyanın en büyük ekonomileri Ukrayna’nın işgali, iklim krizi ve küresel ekonomik çöküş gibi kritik konuları konuşuyorlar. Tüm bu yoğun manşetlerin ardında İngiltere Başbakanı Richi Sunak ile Kanadalı mevkidaşı Justin Trudeau arasındaki gayri resmi buluşma ise zirvenin magazin gündemine yerleşti.

Metro’nun haberine göre geçtiğimiz gün buluşan ikili üç gün sürecek zirvenin öncesinde birlikte Bali’yi keşfe çıktı. İkilinin, popüler bir mekan olan Bumbu Bali Arts Cafe’de samimi görüntüleriyle dikkat çekti. Trudeau Endonezya’ya özgü Bintang birasını yudumlarken, alkol kullanmayan Richi Sunak ise mango kokteyli sipariş etti. Başbakanların ikisi de beyaz t-shirt ve koyu renk pantolonlar giyiyordu. Rahat gözüktükleri anlaşılan ikili sıklıkla gülümsüyor ve birbirlerinin şakalarına gülüyorlardı.

İngiltere Başbakanı buluşma sırasında Trudeau’ya Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ziyaretini sordu. Sunak İngiltere’nin artık dış politikalarında Hindistan-Pasifik ortaklığına odaklandığını söyledi.

Ayrıca, İngiltere'nin Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve İlerici Anlaşma (CPTPP) ticaret anlaşmasına potansiyel katılımı hakkında da konuştular. Söz konusu anlaşma İngiltere’nin Pasifik ekonomileriyle daha yakından çalışmasına imkan sağlayacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Richi Sunak yakın zamanda Liz Truss’ın istifasının ardından başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Eski bir Goldman Sachs çalışanı ve finans uzmanı olan Sunak’ın başbakanlıktan önce ekonomi bakanı olarak gösterdiği performans Londra finans çevrelerini memnun etmişti. Metro’nun haberine göre Sunak’ın İngiltere Başbakanı olarak uluslararası ilişkiler arenasındaki bu ilk ortaya çıkışı da ülkenin gelecekteki dış politika tonu ile ilgili olumlu işaretler veriyor.

İngiltere Başbakanı Sunak perşembe günü, Ekonomi Bakanı Jeremy Hunt'ın 60 milyar sterline kadar vergi artışı ve harcama kesintisi uygulayabileceği yeni bütçe için tam zamanında İngiltere'ye dönecek.

İngiliz Başbakan: Koordinasyon halindeyiz

 

Altun: G20'ye büyük görevler, sorumluluklar düşüyor

 

Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için lider eşleriyle birlikte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)