BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'G. Kıbrıs büyük bir mesele değil'----

'G. Kıbrıs büyük bir mesele değil'

'G. Kıbrıs büyük bir mesele değil'
20 Mart 2013 - 11:49 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock Inc.'in CEO'su Fink, Güney Kıbrıs'ın büyük bir sorun olmadığını iddia etti

BlackRock Inc.'in CEO'su Laurence D. Fink, Güney Kıbrıs'ın büyük bir sorun olmadığını söyledi ve ABD hisselerinin ekonominin sıçramasıyla bu yıl yüzde 20 değerleneceğini öngördü.
Güney Kıbrıs'ın Avrupa üzerinde sembolik bir etkisinin olduğunu, ancak temel bir ekonomik sorun olmadığını savunan Fink, "Yalnızca 10 milyar dolarlık bir olay. Bize Avrupa'nın kırılganlığını ve sorunların çözülmesinin yıllar alacağını hatırlatıyor" dedi.
Güney Kıbrıs, 2010'dan bu yana finansal sisteminin iflasını önlemek için kurtarma isteyen 5. Euro Bölgesi ülkesi oldu. Kıbrıs Rum Kesimi Parlamentosu dün daha önce hiç görülmemiş bir şekilde bankalardaki mevduatlara vergi getiren planı reddederek, kurtarma maliyetini mevduat sahiplerine yüklemeye çalışan Avrupa'nın planlarını bozguna uğrattı ve Euro Bölgesi'ndeki endişeleri canlandırdı.
Credit Suisse'in düzenlediği Asya Yatırım Konferansı için Hong Kong'ta bulunan Fink, Avrupa'nın Güney Kıbrıs konusunda bir çözüm bulacağını söyledi.
Euro Bölgesi maliye bakanlarının 16 Mart'ta açıkladığı ilk plan 100,000 euronun altında olan mevduat sahiplerine yüzde 6.75 ve bu rakamın üzerinde mevduat sahiplerine yüzde 9.9 vergi uygulanmasını öngörüyordu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)