BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG Balık Reina'dan Kazakistan'a şube----

G Balık Reina'dan Kazakistan'a şube

G Balık Reina'dan Kazakistan'a şube
06 Kasım 2013 - 02:40 www.finansgundem.com

Boğaz'da yediği balığın lezzetini unutamayan Kazakistan lideri Nazarbayev'in ricası üzerine G Balık Reina Almata'ya taşınıyor

Boğaz’ın en gözde mekanlarından olan G Balık Reina, Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da (Almaata) Türk şirketi Ata Stroy tarafından inşa edilen ve hafta sonu resmi açılışı yapılan Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) en büyük alışveriş merkezi MEGA Center’ın teras katında, bu ayın sonunda hizmete girecek. Almatı’daki G Balık’ın ilk müşterisi de Nazarbayev olacak.
KALKAN OLACAK MI?
Nazarbayev, üç günde 50 bin kişinin ziyaret ettiği dev alışveriş merkezini, planlanan tarihten önce açılmasını isteyince, ‘G Balık’ buna yetişemedi. Nazarbayev, Kazakistan koşullarında 17 ay gibi bir sürede AVM inşaatını bitiren Ta Group’un sahibi Taha Altaylı’ya  “Verdiğin sözü tuttun” diye teşekkür ederken, “Ne zaman balık yiyoruz?” diye sitemde bulunmayı da ihmal etmedi. Altaylı’dan “Ay sonunda” sözünü alan Nazarbayev, “Kalkan da olacak mı?” diyerek, ilk siparişini vermiş oldu. Valisinden Savunma Bakanı, Kazakistan’ın zengin müşterilerini ağırlamaya hazırlanan Boğaz’ın ünlü balık restoranının açılışının, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla gerçekleşmesi planlanıyor.
BALIK KÜLTÜRÜNÜ TAŞIDIK
Ünlü müşterilerinin sabırsızlıkla beklediği Almatı Suada’da Boğaz’daki menünün aynısını sunulacak. Bu işe Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in ricasını kırmayarak girdiğini ifade eden Taha Altaylı, sadece Kazakistan’ın en büyük inşaat firmalarından biri değil, aynı amanda enerji, finans, hazır beton, eğitim, sinema sektöründe hem Kazakistan’da hem Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Taha Altaylı, “Restoran işine para kazanmak için değil, prestij için girdik. Amacımız, Boğaz’daki balık kültürün Almatı’ya taşımak” dedi. Balıkların Boğaz’daki kadar taze olacağı konusunda da iddialı olan Altaylı, İstanbul’dan Kazakistan’a haftada 28 uçak geldiğine dikkat çekip, haftanın 4-5 günü taze balık getireceklerini söyledi.
120 MİLYON DOLAR YATIRIM
ATA İnşaat’ın 120 milyor dolar yatırımla inşaa ettiği Mega Center 2 alışveriş merkezi, toplam 85 bin metrekare. Daha önce hizmete giren Mega Center 1 ile de bağlanarak toplamda 165 bin metrekarelik kompleks,  17 ay gibi bir sürede inşa edildi. İçinde ünlü dünya ve Türk markalarının da yer aldığı 130 dükkanın bulunduğu Mega Center 2, aslında, Kazakistan’da çeşitli şehirlerde faaliyet gösteren, büyük bir zincirin bir halkası. Aynı zincirin, en küçüğü 22 bin metrekare olmak üzere, Chimkent, Aktöbe ve Astana’da toplam 5 büyük alış veriş merkezi var. Bunların Astana haricindekilerin tamamını ATA İnşaat yapmış. (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)