BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG-20'de Trump ve Xi buluşacak! 3 senaryo masada----

G-20'de Trump ve Xi buluşacak! 3 senaryo masada

G-20'de Trump ve Xi buluşacak! 3 senaryo masada
25 Haziran 2019 - 11:36 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in bu hafta G-20 Zirvesi’nde görüşmeleri bekleniyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı'nın devam eden ticaret savaşına yönelik bu hafta G-20 Zirvesi’nde görüşmeleri bekleniyor.

Olası ticaret anlaşması,  Mayıs ayında Trump yönetiminin ek gümrük vergilerini 200 milyar dolarlık ürün için yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmasıyla başarısızlığa uğramıştı.

Evercore ISI stratejisti Donald Straszheim, Trump-Xi toplantısından üç potansiyel sonuç olduğunu söyledi. Bunlardan birincisi, ABD'nin, Çin mallarına belirsiz bir süre için ilave tarifeler koymamayı kabul etmesi. İkincisi, belli bir zaman için yürürlüğe girmiş vergileri askıya alması, üçüncüsü ise, ABD'nin görüşme sonrası açıklamasında yönetimi mümkün olan en kısa zamanda harekete geçirecek, ek gümrük vergilerine yönelik herhangi bir konuya değinmemesi.

Senaryo 1:  ABD Çin’e uygulanması düşünülen ek gümrük vergilerini ucu açık bir zaman için beklemeye alır ve görüşmeler yeniden başlar (yüzde 45 olasılık)

Straszheim, Japonya’da gerçekleşecek Trump ve Xi zirvesinden çıkabilecek en muhtemel sonucun somut bir zaman dilimi olmaksızın 300 milyar dolarlık daha Çin ürününe ek vergi uygulamama kararı olabileceğini söyledi.

Straszheim bu sonucun gerçekleşemesinin yüzde 45 olasılığı olduğunu ve piyasalarda zirveden çıkabilecek en olumlu ikinci sonuç olarak görüldüğünü belirtti.

Senaryo 2: ABD Çin’ e uygulanacak ek gümrük vergilerini belli bir zaman için askıya alır ve görüşmeler yeniden başlar (yüzde 35 olasılık)

Straszheim’e göre, ikinci olası senaryo, ABD’nin belli bir zaman dilimi için ek gümrük vergilerini askıya alması ve iki tarafın ticaret görüşmelerini tekrar sürdürme kararı almaları yönünde.

Bu sonucun alınmasına yüzde 35 ihtimal veriliyor ve bunun piyasanın ve Xi’nin ‘nefes alması’ açısından en lehte sonuç olabileceği belirtiliyor.

Senaryo 3: ABD ve Çin ek gümrük vergilerini anmazlar (yüzde 20 olasılık)

Çin ekonomisinin darbe alacağı ve yatırımcılar arasında ticaret geriliminin daha uzun süreceği endişesini artıran bu ihtimal Xi ve piyasalar için en kötü senaryo olarak görülüyor.

Straszheim, bu  durumda en iyi ihtimalle iletişimin devam edeceğini öngörerek, “ ABD’nin ek gümrük vergilerine dair konuşmanın gerçekleşmeyeceği bu olasılıkta, ABD 300 milyar dolarlık Çin ürününe ek vergi uygulama politikasını sürdürür” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)