Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya merkezli Just Evil adlı hacker grubu, Fransız savunma ve teknoloji şirketi Safran Grubu’na ait Martlet füzelerinin elektronik sistemlerine dair önemli çizim ve dokümanlara erişim sağladı.
Sızdırılan bilgiler, İngiltere’nin bu yılın sonuna kadar Ukrayna’ya göndermeyi planladığı 650 adet hava savunma mühimmatıyla doğrudan bağlantılı.
İngiliz hükümeti tarafından yapılan açıklamalara göre, bu mühimmatların Ukrayna’nın hava savunma sisteminde kullanılması planlanıyordu.
Urayna’ya yapılacak sevkiyatının stratejik etkisini zayıflatabilir
Elde edilen belgelerde, İngiltere için geliştirilen Fransız yapımı Martlet füzelerinin elektronik sistemlerine dair ayrıntılı teknik çizimler yer alıyor. Sızdırılan bilgiler arasında füzelerin ana bileşenleri, çalışma mekanizmaları ve tasarımları bulunuyor.
Bu bilgiler, mühimmatın hassas noktaları hakkında önemli veriler sunduğu için, Rus mühendislik ekiplerinin bu sistemler üzerinde analiz yapmalarına olanak tanıyabilir. Bu durum, Ukrayna’ya yapılacak silah sevkiyatının stratejik etkisini zayıflatabilir.
Batılı ülkeler tarafından Ukrayna’ya yapılan silah yardımları, savaşın gidişatında belirleyici bir rol oynuyor. Ancak, bu sevkiyatların zaman zaman gecikmesi, Rusya’ya Ukrayna’ya sağlanan teknoloji ve silah sistemlerini inceleme fırsatı veriyor.
Sızdırılan belgelerde yalnızca Martlet füzeleri değil, Safran Grubu’nun Ukrayna’da kullanılabilecek diğer projelerine dair bilgiler de yer alıyor.
Belgeler, aynı zamanda Safran Grup’un dünya genelindeki yüklenicilerine dair detaylı bilgileri de içeriyor. Bu da şirketin güvenliği açısından büyük bir risk oluşturuyor.
Rusya’nın Batı’dan Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatlarına yönelik siber saldırılarının artması, savaşın teknolojik yönünü daha da karmaşık hale getiriyor.
Martlet füzelerine dair bilgilerin Rusya’nın eline geçmesi, Ukrayna’nın savunma kapasitesine zarar verebilir ve çatışmaların gidişatını değiştirebilir.
Bu gelişme, Batılı ülkelerin siber güvenlik önlemlerini artırmalarını zorunlu kılıyor. (Haberrus)
Rusya: Ukrayna Fransız Sezar toplarını kullanıyor
Rusya'nın Poltava saldırısında ölü sayısı 51'e, yaralı sayısı 271'e çıktı
Rusya 'neredeyse tespit edilemeyen' dronları nasıl kullanıyor?
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.