BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFutboldan çıkan Ülker'den yeni sürpriz----

Futboldan çıkan Ülker'den yeni sürpriz

Futboldan çıkan Ülker'den yeni sürpriz
20 Mayıs 2015 - 10:08 www.finansgundem.com

Ülker Grubu Gıda Bölümü’nün başkanı olan Mehmet Tütüncü Ülker Grubu’nun spora yönelik sosyal sorumluluk projelerini anlattı

Türkiye önce Eczacıbaşı Vitra Voleybol takımının dünya şampiyonluğuyla sevindi. Bu başarıyı 16 takımın yarıştığı THY Euroleague Final Four’da dördüncü olan Fenerbahçe Ülker izledi. 

İlk kez şampiyonluk yarışına katılan Fenerbahçe Ülker’in, Madrid ve CSKA Moskova maçlarını Ülker Grubu’nun yeni yapılanmasında tüm Gıda Bölümü’nün başkanı olan Mehmet Tütüncü izledi. Euroleague bugün 201 ülkede izlenen, basketbolseverler için önemli bir etkinlik. Sadece internet sitesini 50 milyon insan izliyor. Ev sahibi Real Madrid’in şampiyon olduğu maçlar arasında Tütüncü ile Ülker Grubu’nun spora yönelik sosyal sorumluluk projelerini Hürriyet'e anlattı.

40 YILDIR DESTEKLİYOR

Ülker’in sporla ilişkisinin 40 yıllık bir tarihe dayandığını hatırlatan Tütüncü, bir müessese kulübü olarak başlayan Ülker’in, 1993’te basketbol liginde birçok başarı elde etmiş Ülkerspor’a dönüştüğünü, bu yolculuğun 2006’ya kadar sürdüğünü ekliyor. Son dönemde Türkiye’yi tanıtacak uluslararası organizasyonlar ve çocuklara yönelik projelere odaklandıklarını da söyleyen Tütüncü, şu bilgileri veriyor: “2010’da FIBA Dünya Basketbol Şampiyonasına, 2013’de FIFA U-20 Futbol Şampiyonasına “ana sponsor” olarak destek verdik. 2012’de spor ve eğlence kompleksi Ülker Sports Arena’yı İstanbul’a kazandırdık. 2006’da Fenerbahçe ile birleşmeden sonra 5 lig şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı ve 3 Türkiye kupası kazandık.”

EFSANE OLDUK BİLE

Yıldız Holding Fenerbahçe Ülker’i Madrid’e arkalarından su dökerek geleneksel bir yöntemle uğurlamış. Sloganı da “Güle güle gidin, efsane olun gelin.” Tütüncü  “Efsane olup dönmek istedik olmadı. Ama mevcut durumumuzla bile artık bir efsane olduk diyebiliriz” yorumunu yapıyor.  Ülker’in profesyonel takımlara yönelik sponsorluğunu yıl sonunda bırakacağını ancak bunun yanlış algılandığını da belirten Tütüncü, aksine sporda yatırımlarının artarak sürdüğünü belirtiyor. Odak konusunun ise çocuklar ve basketbol projelerine yönelik olacağını ekleyen Tütüncü, şu bilgileri veriyor: “Ülker olarak mutlu anlar yaşatmak için çalışıyoruz. Mutluluk veren faaliyetler içerisinde,  sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlerin başta geldiğini görüyoruz. Bu yüzden bu alanlara ağırlık veren çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de 6-16 yaş arasında 16 milyon çocuk var. Biz projelerimizle bu nüfusun 2 milyonuna ulaşmış durumdayız. 8 yıldır çocuk projelerine yaptığımız yatırım 36 milyon TL. Amacımız dengeli beslenen, hareket eden, sosyal, kültürel ve zihinsel açıdan sağlıklı bir neslin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak. Spor ve basketbol yatırımlarımız ise 60 milyon TL’yi buldu.”

Standartları yüksek sponsorluk modeli

Madrid’de gerçekleşen Euroleague Final Four’un da Türkiye’nin tanıtımı için güçlü bir organizasyon olduğunu anlatan Ülker Grubu Gıda Bölümü Başkanı Tütüncü, şöyle konuşuyor: “Euroleague’nin ana sponsoru bir Türk şirketi Türk Hava Yolları. Bir Türk takımı olarak en üst basamağa kadar çıkmak, Türkiye’nin tanıtımı açısından da kıymetli bir başarı. Euroleague 15 yıllık bir geçmişe sahip. Kurulduğu 2000 yılından bu yana çok hızlı bir büyüme trendi gösteriyor. Maçların yayınlandığı ülke sayısı 18’den 201’e ulaştı.” Fenerbahçe Ülker’in ilk dörde çıktığını ve başarının ardında güçlü bir stratejinin bulunduğunu da söyleyen Tütüncü, “Standartları yüksek bir sponsorluk modelimiz var” diyor.

Futboldan çıkıyoruz yeni sürprizlerimiz var

Tütüncü Ülker’in yeni ve devam eden projelerini de şöyle sıralıyor:


Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı ve MEB işbirliği ile yürütülen, “Yemekte Denge” programında, 4 yılda 10 ildeki 500 ilköğretim okulunda 1 milyonu aşkın çocuk eğitim aldı.

Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi  Sabri Ülker Merkezi’nde Prof. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibi diyabet, karaciğer ve kalp hastalıkları gibi metabolik hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici tedbirler geliştirmek için çalışıyor.

Çocuklar için geliştirdiğimiz bir başka proje ise, 8 yıldır devam ettiğimiz “Ülker Çocuk Sinema Şenliği.”  Yılda 1 milyon çocuğun hayal gücüne yatırım yaptık.

“Ülker Çocuk Sanat Atölyesi” 2011 yılından bu yana 13 bin çocuğa kapılarını açtı. İstanbul Modern’in ücretsiz halk günü olan “Sizin Perşembeniz”in de sponsoruyuz.

2007 yılında Van’daki Futbol Köyü ile başlayan çalışmalarımız bugün meyvelerini vermeye başladı.

Futbol Köyleri” projesi de yeni modüller eklenerek sürecek. Spor dahil tüm projelerimize ise 60 milyon TL harcadık.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)