BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFutbolda Türk Lirası devrimi----

Futbolda Türk Lirası devrimi

Futbolda Türk Lirası devrimi
27 Eylül 2018 - 17:36 www.finansgundem.com

Kulüpler Birliği'nin bugün yapılan toplantısında tarihe geçecek bir karara imza atıldı

Futbolda Türk Lirası devrimi... Tüm kulüpler anlaştı. Artık yerli oyuncularla Türk Lirası üzerinden anlaşma yapılacak. Yerli futbolcular paralarını Türk lirası olarak alacak.

Kulüpler Birliği'nin bu kararı tarihe geçecek... Artık, transferde yeni bir dönem başlayacak. Türk lirasına geçiş için böylece ilk adım da atılmış olacak.

TARİHE GEÇECEK KARAR

Bu flaş kararın ardından birçok yerli futbolcu ile sözleşmelerini Euro ve Dolar bazında yapan Süper Lig kulüpleri, mevcut anlaşmaları Türk Lirası'na çevirmek için düğmeye basacak.

Döviz bazlı sözleşmeler TL'ye çevrilecek. Bunun sonucunda kulüpler önemli bir maddi kazanım elde etmiş olacak.

FİKRET ORMAN AÇIKLADI

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, bugün gerçekleşen toplantıda Türkiye’deki yerleşik insanlarla yapılan sözleşmelerin TL’ye döndürülmesini tartıştıklarını söyleyerek, “Yerleşik oyuncular, hocalar, aynı zamanda menajerlerle TL’ye dönülmesi üzerine kararname gereği de zaten öyle. Bütün kulüpler mutabık kaldı” dedi. 

Kulüpler Birliği Vakfı, çeşitli gündem maddelerini görüşmek üzere Maslak'taki Kulüpler Birliği ofisinde toplandı. Toplantıya kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği olarak yoğun bir gündemleri olduğunu ve kulüplerin katılımıyla çok verimli bir toplantı geçirdiklerini söyleyen Orman, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Türkiye’deki yerleşik insanlarla yapılan sözleşmelerin TL’ye döndürülmesini tartıştık aramızda. Yerleşik oyuncular, hocalar, aynı zamanda menajerlerle TL’ye dönülmesi üzerine kararname gereği de zaten öyle. Bütün kulüpler mutabık kaldı. Onun haricinde de futbolun genel problemlerini konuştuk. Önümüzdeki süreç, finansal fair-play gibi süreçleri konuştuk” ifadelerini kullandı. 

“18 Eylül itibariyle TL üzerinden kontratlar yapılması lazım” 

Çıkan kanunun futbolcular için yaptırım olmadığını vurgulayan Orman, “18 Eylül itibariyle bu dakikadan sonra TL üzerinden kontratlar yapılması lazım. Kanun bunu söylüyor. Biz de zaten kanunun dediği şekilde uymak zorundayız. Buna sadece bir açıdan bakmamak lazım. Mesela bizim çim bakımımız var onlar da TL’ye dönecek. Bütün her şeyi TL’ye döndüreceğiz. Bütün kulüplerle bunun üzerine mutabakat sağladık. Bugünden itibaren başlayacağız artık” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)