BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFutbolcuların yatırımı ofis oldu----

Futbolcuların yatırımı ofis oldu

Futbolcuların yatırımı ofis oldu
02 Nisan 2013 - 07:27 www.finansgundem.com

Günümüzde endüstri haline gelen futboldan büyük paralar kazanan oyuncular yatırım yapmak için gayrimenkulü seçiyor

İstanbul’da yeni açılan metro ve adliye sarayı ile büyük bir sıçrama yapan Kartal-Maltepe bölgesindeki ofis projeleri adeta futbolcu akınına uğruyor. Bölgedeki ilk ofis projelerinden biri olan Hukukçular Towers’ı hayata geçiren ve hemen ardından Kuriş Kule’ye başlayan Kılıçoğlu- Delta İnşaat, futbolcuların ilgi gösterdiği projelerin arasında yer alıyor. Bölgede birçok kule diken DAP Yapı’da futbolculara birçok gayrimenkul satışı yapmıştı.
Milliyet'in haberine göre, Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Talat Kılıçoğlu, sporcuların yatırım için kendilerini tercih ettiğini söyledi.
Talat Kılıçoğlu, ünlülerin Hukukçular Towers’ın yanı sıra Kuriş Kule ve Sarıyer’deki yeni projelerinden de alım yaptığını vurguladı. Kılıçoğlu, “Futbolcular iyi paralar kazanıyorlar ve iyi bir yatırım yapmak istiyorlar. Bizim projelerimiz de onlara bu fırsatı sunuyor. Hem aldıkları mülk değerleniyor hem de çok iyi bir kira gelirine sahip oluyorlar” dedi. Talat Kılıçoğlu, futbolcuların ilk olarak Kartal’daki Hukukçular Towers’a yatırım yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:
Futbolcu akını
“Bizim projelerimizden Fenerbahçe’den Bekir İrtegün, Sezer Öztürk, Orhan Şam, Serdar Kesimal; Beşiktaş’tan Veli Kavlak, Cenk Gönen, Uğur Boral, Mustafa Pektemek, Roberto Jan Hilbert, Ersan Gülüm; Sivasspor’dan Uğur Kavuk, Kadir Bekmezci, Murat Akça, Kasımpaşa’dan Özer Hurmacı, Trabzonspor’dan Giray Kaçar ile Galatasaray’dan Umut Bulut gayrimenkul aldı.
Basketbolcu Semih Erden ile oyuncu Ali Sürmeli de ofis aldı. Sarıyer’deki yeni konut projemizden ise Hilbert, Özer Hurmacı, Sezer Öztürk ve Bekir İrtegün daire aldı. Hilbert 14 daire birden aldı. 8-10 futbolcu ile daha görüşüyoruz ve onlar da bizim projelerimizden gayrimenkul almak istiyor.”
Öz kaynak kullanıyor
Kılıçoğlu, 21 proje hayata geçirdiklerini kaydederek, “Bu projeleri kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Bütçemizi aşan projeler olursa hemen frene basıyoruz ve yeni bir ortaklıkla finansman sorunumuzu çözüyoruz” diye konuştu.
Kuyumculuk yaptı
Talat Kılıçoğlu, aslında kuyumculuk yaptıklarını ve depremin ardından inşaata yöneldiklerini anlatarak, “Çorlu’da 3 bin konut 800 mağaza yaptık. 2006’da İstanbul’a geldik. İyi bir başarı yakaladık ve bunu devam ettiriyoruz” dedi.
Merter’de 3 kule
Kılıçoğlu, Merter’de 20 dönümlük bir araziyle anlaştıklarını belirterek, “Burada 3 blok dikeceğiz. Biri iş merkezi diğer ikisi ise küçük dairelerden oluşan konut blokları olacak. Bunları da dayalı döşeli yapacağız” dedi.
Kozyatağı’nda harfiyat başladı
Kılıçoğlu, Hukukçular Towers’ı tamamladıklarını ve Kuriş Kule’de ise inşaatın devam ettiğini belirterek, Kozyatağı’ndaki Mermerler Plaza’yı yıktıklarını ve yerine ofis projesi yapacaklarını açıkladı. Projede 85, 100 ve 115 metrekarelik ofislerin bulunacağını anlatan Kılıçoğlu, “Ruhsatı yeni aldık ve hafriyata başladık. Projeyi 20 ayda tamamlayacağız. Bu projemizde Leed sertifikasına adayız” açıklamasını yaptı.
Fabrikayı yıkıp ofise çevirdi
Maltepe’deki Kuriş Kule’yi ise eski kereste fabrikasının yerine yaptıklarını dile getiren Kılıçoğlu, “Arsa Kuriş ailesine ait. Kat karşılığı yaptığımız bu projemizde yoğun ilgi gördük. 30 mağazanın tamamı, 200 ofisin ise 62 tanesi satıldı. Projede fiyatlar sürekli artış gösteriyor” dedi.
Dayalı döşeli ev yapıyor
Talat Kılıçoğlu, Rumeli Feneri’nde Maden Mahallesi’nde Koç Üniversitesi’nin yakınında 350 dairelik projeye başladıklarını açıkladı. Kılıçoğlu, şunları söyledi: “Panorama Koç Life adındaki projeyi Senatör Gayrimenkul ile birlikte yapıyoruz. Bu projede stüdyo ve 1+1 daireler yapıyoruz. Daireleri de A’dan Z’ye dayalı döşeli olarak satıyoruz. Bavulunu alan daireye taşınacak. Projede mağazalar da bulunuyor. 90 tanesini şimdiden sattık” dedi.
Hakan Kıran, Göktürk’te hem mimar hem de yatırımcı oldu
Birçok ödüllü projeye imza atan Hakan Kıran, bu kez mimarı ve yatırımcısı olduğu Larus Palas’ı hayata geçirdi. Göktürk Kemerburgaz’da gerçekleştirilecek olan proje, özel tasarımlı 60 daire dışında toplam 75 mağaza ve 22 küpten oluşuyor
Larus Palas projesinin yarınlara kalacak çok özel bir yaşam konsepti olduğunu vurgulayan Hakan Kıran Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Hakan Kıran, Göktürk’e eski palas kültürünü getirecek olan projede butik mimariye sahip olan her bir dairenin tavan yüksekliğinin 3.5 metre, kapı yüksekliğinin ise 2.5 metre olduğunu söyledi.
Projede metrekare yerine metreküpe önem verdiklerine de dikkati çeken Kıran, projede özenli bir peyzaj ile çevrelenmiş bir avlu hayatının da yer aldığını kaydetti. Kıran, “Batı kültüründe avlulu yaşam dizayn edildi. 1500 metrekare alan kullanılarak oluşturulan avlu dış dünyadan arıtılmış, süs havuzu, heykeli, muhteşem bir peyzajı olan, insanların hem sosyalleşmeleri hem de dinlenmeleri için ideal bir ortamdır. Tüm dairelerin avluya bakan terasları var” diye konuştu. Projede; sosyal tesisler, tamamen doğal ışığın hakim olduğu film odası, puro odası, çocuk oyun odası ve çok amaçlı salon gibi bölümlerin bulunduğunu belirten Kıran, ayrıca alışveriş meraklıları için alt katlarda mağaza ve cafe-restoranların da yer aldığını söyledi.
Larus Palas Projesi’nin bu yılın eylül ayında biteceğini belirten Hakan Kıran, daire fiyatlarının metrekaresi 3 bin 200 dolar ile 4 bin 200 dolar arasında değiştiğini söyledi.
Projede küp daireler tasarladı
Hakan Kıran, Larus Palas’da stüdyo, kütüphane veya atölye olarak kullanılabilen 5x5x5 metre ölçülerindeki özel küp dairelerin bulunduğunu vurguladı. Kıran, 1+1 dairelerin 120-145 metrekare, 2+1’lerin 178, 3+1’lerin 208-263, 5+1’lerin 291 ve dublekslerin 215-344 metrekare arasında değiştiğini söyledi. Küplerin ise 60-78 metrekare arasında olduğunu belirten Kıran, ikinci etabın üç ay sonra geleceğini açıkladı.
Çevre dostu yapısı ile LEED sertifikası adayı
Toya Yapı tarafından Şişli Esentepe’de inşaası süren Q Studio Esentepe, Türkiye’de çok az örneği olan yeşil bina sertifikası adayı.
Q Studio Esentepe, düşük karbon salınımı ve yüksek enerji verimliliğine sahip yapısı ile hem doğayı koruyor, hem enerji tasarrufu ile düşük aidat avantajı sunuyor.
Akıllı bina konsepti
Akıllı bina özelliğine sahip projede, perde/jaluzi, ev içi güvenlik, aydınlatma kontrolü gibi elektrikli tüm sistemlerin kontrolü, yönetim ile haberleşmenin de dahil olduğu tüm ihtiyaçları touch panel üzerinden karşılamak mümkün.
Ayrıca projede concierge hizmeti kapsamında rezervasyon, bilet temini, şoför kiralama, sigorta, transfer hizmetleri, yurt dışı etkinlik bilet temini, vale, araç muayene, araç servis, depo dolum, araç yıkama, danışma emanet vestiyer, tanıtım, paket taşıma, noter, terzi, kuru temizleme, eczane gibi hizmetler de veriliyor.
37 konut bulunuyor
4 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Q Studio Esentepe, bahçe katı, 3 kat ve çatı katı olarak az katlı bir mimariyle inşa ediliyor. 37 konuttan oluşan projede 1+1’ler 42 ile 68 metrekare, 2+1’ler 78 ile 125 metrekare arasında, 3+1’ler ise 138 metrekare olarak tasarlandı. Yüzde 1 KDV avantajının uygulandığı projede uygun faiz oranları ile Akbank ve Denizbank tarafından konut kredisi kullanılabiliyor.
AKSOYLAR, BODRUM'DA OTEL ARSASI ALDI
Tanınmış işadamı Erdal Aksoy’un Bodrum’a yatırım yapacağı öğrenildi.
Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Conrad Otel’in sahibi, Türkiye’deki zenginler kulübünün 68’inci sırasında yer alan işadamı Erdal Aksoy’un, Bodrum’da 76 milyon liraya, 127 dönümlük yarımada şeklindeki turizm imarlı arsa satın alması, ilçede yankı uyandırdı.
Bodrum’da bir şirket kuran Aksoylar’ın arsaya butik otel ve yüzme havuzlu lüks villalar yapacağı öğrenildi. Arsa, Yalıkavak Beldesi Tilkicik Koyu’nda yer alıyor.
Arsanın, Bodrum’da 5 Şubat 2013 tarihinde yönetim kurulu üyeleri Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Erdal Aksoy ve Saffet Batu Aksoy ortaklığıyla 50 bin lira sermayeyle kurulan Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş. tarafından, Adanalı işadamları Mahmut ve Mustafa Eken kardeşlerden, yaklaşık sekiz ay süren pazarlığın ardından satın alındığı belirtildi.
Aksoylar’ın, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen’in villası, Clup Flipper Tatil Köyü ile Azeri işadamı Mübariz Masimov’a ait Palmalife Otel’in yakınındaki arsaya butik otel ve yüzme havuzlu lüks villalar yapacağı öğrenildi.
‘Sektörün durgunluk yaşadığı görülüyor’
2012 büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 2,2 oranda seyrettiği bir yılda inşaat sektörünün yıllık olarak yüzde 0,6 büyümesi, sektörün gözle görülür bir durgunluğa girdiğinin göstergesi olduğunu belirtti.
Geçmiş dönem büyüme rakamlarıyla 2012’de gerçekleşen rakamlar karşılaştırıldığında, ortaya çıkan sonuçların dikkat çekici olduğunu ifade eden Durbakayım, “Gerçekleşen büyüme rakamı, son bir yılda yapılan cari açığı azaltma operasyonun doğal sonucudur” dedi.
Son13 yılda ilk kez inşaat sektöründeki büyümenin, GSYİH’deki büyümenin altında kaldığını vurgulayan Durbakayım, bunun ekonominin dinamosu olan inşaat sektörünün güç kaybetmeye başladığının göstergesi olduğunu söyledi.
Sürpriz büyümenin doğal sonucu olarak sektördeki vergi gelirlerinde ve istihdamda azalma olacağını ifade eden Durbakayım, “Nitekim en son açıklanan işsizlik verilerinin yükseliş eğilimine girmesi, inşaat sektöründeki durgunluğun bir yansımasıdır” diye konuştu.
‘Kentsel dönüşüm etkili olur’
Önümüzdeki dönemi değerlendiren Durbakayım, şunları söyledi:
“Sektörde, kentsel dönüşümün etkisi yoğun olarak hissedilecek. Buna bağlı olarak proje lansmanlarında artış yaşanacak. Dolayısıyla bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme hızının geçen yılın aynı dönemine göre bir miktar, bir önceki döneme göre ise iki katı kadar yüksek çıkması tahmin edilebilir. Geçtiğimiz yılın 2. ve 3. çeyreğinde durma noktasına gelen büyüme oranlarına göre, 2013’ün büyüme oranları dönüşüm projelerine bağlı olarak göreceli bir büyümeyi işaret edecektir.”
Florya’da dairelerin 3/1’i dört ayda satıldı
KoruFlorya’da, son 4 ayda dairelerin üçte biri satıldı. TOKİ’nin gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı esaslı projelerin satış listesinde Aralık, Ocak, Şubat olmak üzere üst üste ciro şampiyonu olan KoruFlorya, mart ayındaki yüksek performansı da eklenince dairelerin üçte birini 4 ay gibi kısa bir sürede sattı. KoruFlorya’da, 3+1’den 7+2’ye kadar değişen dairelerin 2013 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.
Projeyle ilgili bilgi veren KoruFlorya Satış ve Pazarlama Koordinatörü Belgin Özyurt, “Proje İstanbul’un en nezih semtlerinden Florya’da yükseliyor. E-5, TEM ve sahil yolu alternatiflerimizle ulaşım kolaylığı sağlıyoruz” dedi.
Silence Istanbul için geri sayım başladı
Brandium Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ne komşu olan Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi’nin açılışı için geri sayıma başladı. Ataşehir’de yer alan Silence Istanbul’un 5 yıldızlı oteli ‘Silence Istanbul Hotel & Kongre Merkezi’, iki otelinde toplam 592 oda 1200 yatak kapasitesine sahip. Otelde, 269 superior, 61 executive, 2 corner suit, 1 execuive suite, 2 deluxe suit, 2 king suit, 3 engelli olmak üzere toplamda 340 oda bulunuyor.
Projede 7 metre tavan yüksekliğinde ve 1500 metrekrae genişliğinde 3’e bölünebilen ana salon, 900 metrekarelik alternatif salon ve toplamda 15 adet tam donanımlı toplantı salonuna yer verilecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)